Συνελήφθη αστυνομικός για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Ήταν προπονητής βόλεϊ - Ανάστατοι οι κάτοικοι στο νησί που έμενε

Ένας αστυνομικός συνελήφθη την Παρασκευή, κατηγορούμενος για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων που δεν είχαν συμπληρώσει τα 15 έτη, για κατάχρηση ανηλίκων σε γενετήσιες πράξεις και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους. 

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη μετά από καταγγελία ανήλικης και των γονιών της. Σύμφωνα με αυτή, ο αστυνομικός, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως προπονητής βόλεϊ σε αθλητικό σύλλογο νησιού, προέβη, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2022 σε κατ’ επανάληψη γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη. 

«Δεν το λέμε ούτε στη μαμά»: Νηπιαγωγός στην Καβάλα ασελγούσε σε παιδιά

Επίσης από τον Μάιο του 2022 φέρεται να επιχειρούσε να παρασύρει συστηματικά την ανήλικη σε πορνογραφικές παραστάσεις, κάνοντας χρήση του προφίλ του σε συγκεκριμένη διαδικτυακή εφαρμογή. 

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία, στο πλαίσιο της οποίας παραγγέλθηκε η εξέταση της ανήλικης από ιατροδικαστή. 

Επίσης κατά την προανακριτική διαδικασία προέκυψε ότι ο αστυνομικός είχε προβεί σε άσεμνες χειρονομίες (θωπεία) σε βάρος ακόμη μίας ανήλικης.

Προπονητής ιστιοπλοΐας: Καταδικάστηκε σε 13 χρόνια για ασέλγεια σε 11χρονη

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών.

Ακολούθησαν έρευνες στο σπίτι και σε οχήματά του, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, βιντεοκάμερες, tablet, ψηφιακά μέσα αποθήκευσης κ.α.).

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια Ανάκριση, ενώ στη συνέχεια εκδόθηκε σχετικό ένταλμα και συνελήφθη ο αστυνομικός, ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. 

Θεοδωρικάκος: Δεν υπάρχει θέση στην ΕΛΑΣ για όσους δεν τιμούν τη στολή τους

Στην υπόθεση σύλληψης 53χρονου αστυνομικού για ασέλγεια σε βάρος 14χρονης μαθήτριας αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

 

 

 «Δεν υπάρχει θέση στην ΕΛ.ΑΣ για επίορκους, για τους ελάχιστους που δεν τιμούν τη στολή τους», έγραψε στο Twitter, επισημαίνοντας ότι «η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας συνέλαβε έναν αστυνομικό για βιασμό ανηλίκου. Συμβάλλει έτσι στη διαφάνεια και την ενίσχυση της αξιοπιστίας της ΕΛ.ΑΣ στην κοινωνία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top