Θεσσαλονίκη: Βίασε τη μητέρα του πριν τη σκοτώσει

Σοκάρει η απολογία του 59χρονου μητροκτόνου

Φρίκη προκαλούν οι νέες πληροφορίες που έρχονται στο φως για τη μητροκτονία που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στο Ξηροχώρι Θεσσαλονίκης. 

Όπως προκύπτει από τα ιατροδικαστικά ευρήματα και τις καταθέσεις, ο 59χρονος φέρεται να βίασε κατ’ επανάληψη την ηλικιωμένη μητέρα του πριν την σκοτώσει. Γι’ αυτό του ασκήθηκε ποινική δίωξη και για βιασμό κατ’ εξακολούθηση. 

Έγκλημα Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικά τα ευρήματα της νεκροψίας

Ο άνδρας, ο οποίος κατηγορείται ότι δολοφόνησε με άγριο τρόπο την κατάκοιτη μητέρα του, με την οποία έμεναν μαζί, απολογήθηκε σήμερα στην ανακρίτρια και κρίθηκε προφυλακιστέος. 

Μητροκτονία Θεσσαλονίκη: Τι αναφέρει το πόρισμα του ιατροδικαστή

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα του ιατροδικαστή αναφέρει πως εκτός από τα θανατηφόρα χτυπήματα που είχε η γυναίκα, βρέθηκαν και κακώσεις από πράξεις βιασμού, οι οποίες προσδιορίζονται χρονικά πριν από την τέλεση της ανθρωποκτονίας και συγκεκριμένα «από λίγες ώρες μέχρι κάποια 24ωρα πριν τη δολοφονία».

Θεσσαλονίκη: Χτύπησε τη μητέρα του με ένα μπουκάλι και την έπνιξε

Μητροκτόνος Θεσσαλονίκη: «Κουράστηκα να τη φροντίζω»

Στην απολογία του ο 59χρονος, ο οποίος έχει ιστορικό ψυχικής ασθένειας και εξάρτησης από το αλκοόλ, αρνήθηκε τις κατηγορίες για βιασμό και επέμεινε ότι είχε κουραστεί να φροντίζει επί πέντε χρόνια τη μητέρα του, η οποία είχε προβλήματα όρασης και δεν μπορούσε να περπατήσει. 

«Δεν άντεχα άλλο», φέρεται να είπε, ενώ μέσω του συνηγόρου του ζήτησε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό.

Τη σορό της άτυχης 84χρονης είχε εντοπίσει ο αδελφός του κατηγορούμενου. 

Η γυναίκα έφερε θλαστικές κακώσεις στο πρόσωπο, όπως επίσης στη δεξιά τραχηλική και στερνική χώρα, αλλά και τραύμα στην αριστερή μετωπιαία περιοχή. 

Τα περισσότερα χτυπήματα φαίνεται πως έγιναν με τα χέρια, ενώ βρέθηκε και τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα σπασμένο μπουκάλι. 

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή που διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή, στο τέλος ο δράστης φέρεται να στραγγάλισε το θύμα του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top