Φωτιά σε Λέσβο: Σε ύφεση το μέτωπο - Απεγκλωβίστηκαν ηλικιωμένοι από Βρίσα

Τα πύρινα μέτωπα σε ολόκληρη τη χώρα

Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Σε ύφεση είναι η φωτιά στη Λέσβο μετά την αναζωπύρωση που σημειώθηκε σήμερα. Είχε προηγηθεί η προληπτική εκκένωση του οικισμού Βρίσα προς Πολιχνίτο μετά από σχετικό μήνυμα από το 112. Απεγκλωβίστηκαν δύο ηλικιωμένοι από την περιοχή. 

 

Στο σημείο επιχειρούν τρία air tractor που έχουν απογειωθεί από Βόλο, δυο πετζετέλ και ένα ελικόπτερο. Επίσης φθάνουν στο νησί 2 CL415. 

Η Ελληνική Αστυνομία είχε συνδράμει με ανθρώπινο δυναμικό και μέσα στην εκκένωση του οικισμού της Βρίσας στη Λέσβο. 

Πιο συγκεκριμένα, -26- αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου με -10- οχήματα και τη συνδρομή πτητικού μέσου, προέβησαν στην προληπτική απομάκρυνση -130- πολιτών από τον παραπάνω οικισμό.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμου, με τη συμμετοχή της Ο.Π.Κ.Ε. (Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας) της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, τη συνδρομή πτητικού μέσου και στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης, από αγροτική – δασική τοποθεσία πλησίον του οικισμού της Βρίσας.

Φωτιές σε όλη τη χώρα

Πυρκαγιές ξέσπασαν σε όλη τη χώρα με πύρινα μέτωπα στα Ψακούδια Χαλκιδικής, στη Νεμέα και στο Άστρος.

Η πυρκαγιά στο Άστρος Κυνουρίας είναι σε εξέλιξη ενώ οι φωτιές σε Ψακούδια και Νεμέα έχουν καλή εικόνα.

Στο Άστρος η πυρκαγιά καίει σε υπαίθριο χώρο μακριά από δασικές εκτάσεις.

Η φωτιά στη Χαλκιδική προκλήθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες σε ένα εγκαταλειμμένο κτίσμα και από εκεί επεκτάθηκε σε χόρτα που βρισκόταν γύρω από το κτήριο.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και συγκεκριμένα πέντε οχήματα με 10 πυροσβέστες και οριοθέτησαν άμεσα τις φλόγες.

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα σε δασική έκταση στο Χαλκί δήμου Βέλου-Βόχας με κατεύθυνση προς Αρχαία Νεμέα. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο κι έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο. 
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top