«Σαφάρι» ελέγχων τροχαίας για κόντρες στην Παραλιακή

Ο «ακήρυχτος πόλεμος της ασφάλτου»

Η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να λάβει μέτρα για τη μείωση των τροχαίων, ενώ οι τροχονομικοί έλεγχοι θα ενταθούν σε ολόκληρη την χώρα, με έμφαση σε δρόμους με υψηλή παραβατικότητα, όπως για παράδειγμα η παραλιακή λεωφόρος.   

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Σωτηρόπουλου στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star το νέο «σαφάρι» της Τροχαίας Αττικής ανέδειξε για άλλη μια φορά το σοβαρό πρόβλημα με τις κόντρες και την επικίνδυνη οδήγηση στην «αιματοβαμμένη» παραλιακή λεωφόρο Αθηνών - Σουνίου.

Βίντεο ντοκουμέντο από το σοκαριστικό τροχαίο στο Μαρούσι

Ενδεικτικά είναι τα αποτελέσματα των τροχονομικών ελέγχων την περασμένη εβδομάδα. Σε 389 ελέγχους οχημάτων βεβαιώθηκαν 277 παραβάσεις, κυρίως για υπερβολική ταχύτητα ακόμα και για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. 

Ο Δημήτρης Μαλτέζος, διαχειριστής ομάδας πολιτών 3Β Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης ανέφερε πως «Θεωρούσαν την παραλιακή ότι είναι πίστα ταχύτητας, τα αυτοκίνητα είναι πλέον πιο εξελιγμένο πιο γρήγορα οπότε έχουμε θρηνήσει και παιδιά και δυστυχώς είχαμε και πάρα πολλές παράπλευρες απώλειες σε οικογένειες και σε ανθρώπους που δεν έφταιγαν τίποτα».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Σας θέλουμε αρωγούς για να σώσουμε ζωές»

Με στόχο τη μείωση των ατυχημάτων ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε σαφές μήνυμα ότι οι τροχονομικοί έλεγχοι θα ενταθούν.

«Πρέπει να επιμείνουμε στα ζητήματα εκπαίδευσης και νοοτροπίας. Ειδικά σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την κατανάλωση αλκοόλ, πρέπει να είμαστε αμείλικτοι. Σας θέλουμε αρωγούς για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top