Φωτιές: Κινδύνεψε η ζωή τριών πυροσβεστών - «Τους σώσαμε τελευταία στιγμή»

Δύσκολη η κατάσταση με τις φωτιές σε όλη τη χώρα

Για μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας για τις φωτιές, που είναι σε εξέλιξη στην επικράτεια.

«Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο, ό,τι είναι δυνατό», είπε, μιλώντας στον Σκάι.

Νύχτα αγωνίας σε Έβρο: Εκκενώθηκε η Δαδιά - Καίει για 4η μέρα η φωτιά

Όπως τόνισε, κατά τις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών κινδύνεψε η ζωή τριών πυροσβεστών. «Τους σώσαμε τελευταία στιγμή», είπε.

Έβρος: Πάνω από 300 πυροσβέστες στη μάχη – Πυκνοί καπνοί στην περιοχή

«Στον Έβρο έχουμε πρόβλημα, και στο Βορειοδυτικό και στο Βορειοανατολικό κομμάτι, η πυκνότητα του δάσους είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορούμε να εισέλθουμε, έρποντας μπήκαν στο δάσος οι πυροσβέστες για να κάνουν κατάσβεση», είπε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής.

Λέσβος: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις – Νέο μεγάλο μέτωπο στην πυρκαγιά

Οσον αφορά στη φωτιά στη Λέσβο, σημείωσε ότι «έχουν διατεθεί επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, αλλά διευκρίνισε ότι υπάρχουν πολλά μέτωπα στη χώρα, και τα εναέρια μέσα έχουν επιχειρήσει πολύ πέρα από την ασφάλεια των πτήσεων».

«Δεν είναι F-16 τα εναέρια, έχουν συγκεκριμένες δυνατότητες», υπογράμμισε.

«Θα προσπαθήσουμε να ελέγξουμε όλα τα μέτωπα είναι δύσκολο καλοκαίρι, βλέπετε τι γίνεται στην Ισπανία, στην Πορτογαλία», κατέληξε ο κ. Αρτοποιός.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top