Καύσωνας σε Ελλάδα: Πού θα δούμε 42 βαθμούς Κελσίου

Κυριακή και Δευτέρα οι πιο ζεστές ημέρες

Ολοένα και ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες στη χώρα μας με τον καύσωνα πλέον να κάνει αισθητή την παρουσία του. Σήμερα το μεσημέρι ο υδράργυρος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ήταν σταθερά πάνω από τους 35 βαθμούς Κελσίου. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαρίας Αλεβιζοπούλου σε παραδοσιακά ζεστές περιοχές στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας οι θερμοκρασίες σχεδόν έφτασαν τους 40 βαθμούς. «»

Καύσωνας: Πώς θα προστατευτείτε από τις υψηλές θερμοκρασίες

Συγκεκριμένα στους 39 βαθμούς Κελσίου σκαρφάλωσε το θερμόμετρο στη Σαλαμίνα, τη Στυλίδα, και το Γύθειο. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός πως αυτή τη θερμοκρασία έπιασε το θερμόμετρο  και σε περιοχές, όπου κατά τη διάρκεια του χειμώνα , καταγράφονται συχνά ρεκόρ αρνητικών θερμοκρασιών. Για παράδειγμα 39 βαθμούς έδειξε το θερμόμετρο στα Ιωάννινα και την Κόνιτσα ενώ 38 βαθμούς έδειξε στις Σέρρες και το Κιλκίς.

Καύσωνας: «Καμίνι» η χώρα τις επόμενες μέρες - Πού θα «χτυπήσει» 42αρια

Στους 37 βαθμούς μέγιστη θερμοκρασία έφτασε ο υδράργυρος στην Ελάσσονα και τα Τρίκαλα. 
Από αύριο το θερμόμετρο  ανεβαίνει κι άλλο καθώς η πρώτη δύσκολη μέρα του καύσωνα θα είναι η Κυριακή , οπότε και αναμένεται να σπάσει το φράγμα των 40 βαθμών Κελσίου. 

Κυριακή και Δευτέρα οι πιο ζεστές ημέρες

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Θοδωρή Κολυδά η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάσει στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές τους 38 με 40 βαθμούς ενώ κατά τόπους θα δούμε ακόμα και 41 με 42 βαθμούς Κελσίου. 

Θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιουνίου, τα Δωδεκάνησα και η Κρήτη με 38 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο.

Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Αύριο η θερμοκρασία στη Λάρισα θα φτάσει τους 42 βαθμούς, στα Τρίκαλα θα φτάσει 41 βαθμούς ενώ σε περιοχές όπως το Άργος, η Λαμία και η Αθήνα ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 40 βαθμούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top