Καιρός: Καύσωνας διαρκείας μέχρι τέλος Ιουλίου - Πότε θα δούμε 42άρια

Έρχεται θερμή επέλαση - Ποιες θα είναι οι πιο ζεστές ημέρες στην Αττική

Καύσωνας διαρκείας, με θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου αναμένεται από σήμερα, σύμφωνα με νεότερα μετεωρολογικά δεδομένα. 

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Το κύμα καύσωνα που έχει πλήξει όλη την Ευρώπη, προκαλώντας θανάτους, αλλά και καταστροφικές πυρκαγιές αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας από το απόγευμα. 

Πορτογαλία: Φονικός καύσωνας - Πάνω από 1000 νεκροί

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο, ο καύσωνας δεν θα είναι ακραίος ή επικίνδυνος, αλλά θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι την επόμενη Παρασκευή. Μάλιστα, ο ίδιος αναφέρει πως σε κάποιες περιοχές ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει τους 42°C.

Καύσωνας και στην Αττική - Ποιες θα είναι οι πιο ζεστές ημέρες

Σε ότι αφορά στην περιοχή της Αττικής, σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, οι μέγιστες θερμοκρασίες για τις επόμενες ημέρες θα είναι οι εξής :

  • Παρασκευή 22 Ιουλίου : 37-38°C
  • Σάββατο 23 Ιουλίου : 38°C
  • Κυριακή 24 Ιουλίου : 40-41°C
  • Δευτέρα 25 Ιουλίου : 40-41°C

Ανάλογες θα είναι οι θερμοκρασίες και τις επόμενες μέρες, μετά δηλαδή τις 25/7.

Καιρός: Έρχεται καύσωνας μέχρι τέλος του μήνα

Σύμφωνα με άρθρο του Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που υπογράφουν οι κ. Καραγιαννίδης και Κ. Λαγουβάρδος, οι σχετικά ψυχρές αέριες μάζες που είχαν επικρατήσει πάνω από τα ανατολικά τμήματα της Ευρώπης, δίνουν σταδιακά τη θέση τους σε θερμότερες.

«Βράζει» η Μ. Βρετανία: Σήμερα πιο ζεστή ημέρα στην ιστορία της με 40,2°C

Η θερμοκρασία θα είναι έως και 10 περίπου βαθμούς πάνω από την μέση κλιματική τιμή της εποχής, με αποτέλεσμα να σημειωθεί σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας και στη χώρα μας.

Μάλιστα το κύμα καύσωνα θα έχει μεγάλη διάρκεια. 

«Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα, η άνοδος της θερμοκρασίας ξεκινάει από σήμερα, Πέμπτη 21/07, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν για μεγάλο διάστημα», σημειώνουν οι αρμόδιοι του Εθνικού Αστεροσκοπείου και συνεχίζουν:

«Αν και η εκτίμηση της διάρκειας της θερμής περιόδου εμπεριέχει σημαντική αβεβαιότητα, τα έως τώρα διαθέσιμα δεδομένα υποδεικνύουν ότι η θερμή περίοδος αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστο έως το τέλος του μήνα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top