«Το Εθνικό Αστεροσκοπείο είχε προειδοποιήσει για τη φωτιά στην Πεντέλη»

«Ξεκίνησε από περιοχή που είχε επισημανθεί ως πολύ υψηλής επικινδυνότητας»

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις έδωσαν οι κάτοικοι της Πεντέλης και των γύρω περιοχών μετά τη μεγάλη φωτιά / Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο πυρκαγιάς στην Πεντέλη, μια ημέρα πριν ξεσπάσει η μεγάλη φωτιά που κατέκαψε το Ντράφι, την Ανθούσα, την Παλλήνη, τον Γέρακα και τη Διώνη. 

Copernicus: Σε ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς η Αττική

Η φωτιά στην Πεντέλη ξεκίνησε από περιοχή «που είχε επισημανθεί ως πολύ υψηλής επικινδυνότητας», αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών σε ανάρτησή του και τονίζει ότι είχε ήδη προειδοποιήσει για την πυρκαγιά, μια ημέρα πριν την τραγωδίας.

φωτιά Πεντέλη

«Το σημείο έναυσης της πυρκαγιάς που εξελίσσεται στην Πεντέλη εντοπίζεται σε μια από τις περιοχές που είχαν επισημανθεί ως σύμφωνα με το μοντέλο ημερήσιας πρόβλεψης πυρκαγιάς της Επιχειρησιακής μονάδας BEYOND του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ που εκδόθηκε στις 18 Ιουλίου 2022 (16:00)», αναφέρει σε ανάρτηση στο Facebook το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Φωτιά Πεντέλη: Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά

Η πυρκαγιά κατά το μεγαλύτερο μέρος της στην περιοχή της Πεντέλης και τις γύρω περιοχές είναι σε ύφεση, ενώ μικρές εστίες εντοπίζονται σε Διώνη, Δασαμάρι και ακόμα μικρότερες σε Ανθούσα, Πανόραμα Παλλήνης και Ντράφι.

Οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας παραμένουν ισχυρές στο πεδίο και εξακολουθούν να επιχειρούν για να αποτρέψουν τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων.

φωτιά Πεντέλη

Η ιδιαίτερη αξιοποίηση των 19 εναερίων μέσων που διατίθενται αυτή την στιγμή για την πυρόσβεση από αέρος έχει ως σκοπό την αντιμετώπιση σημειακών εστιών μέχρι τον πλήρη έλεγχο της πυρκαγιάς
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top