Δίκη Λιγνάδη: Παρέμβαση από την Εισαγγελία για την αναστολή της ποινής του

Πιθανώς να ασκήσει έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου

Οι πρώτες δηλώσεις του Δημήτρη Λιγνάδη μετά την αποφυλάκισή του 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος αποφυλακίστηκε αν και καταδικάστηκε για δύο από τους τέσσερις καταγγελλόμενους βιασμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η προϊσταμένη της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών θα εξετάσει εάν είναι επαρκώς αιτιολογημένες οι αποφάσεις για την αθώωσή του, για τις ποινές που του επιβλήθηκαν, αλλά και για την αναστολή και ενδέχεται να ζητήσει έφεση.

Αποφυλακίστηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης - «Τώρα δικαιούμαι να μιλήσω κι εγώ»

Λίγο πριν την έξοδο του Δημήτρη Λιγνάδη από τις φυλακές Κορυδαλλού, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Μαρία Γκανέ, με επείγουσα παραγγελία της, ζητάει να διαβιβαστούν άμεσα τα πρακτικά και η απόφαση του δικαστηρίου για να μελετηθεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης.

Δημήτρης Λιγνάδης: Γιατί αποφυλακίζεται, παρά την καταδικαστική απόφαση

Δημήτρης Λιγνάδης

Ο Δημήτρης Λιγνάδης στις πρώτες δηλώσεις του μετά την αποφυλάκιση / Eurokinissi

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών ζήτησε από από τον εισαγγελέα της έδρας, Κωνσταντίνο Κούντρια να της διαβιβάσει άμεσα την αναφορά του, στην οποία θα περιλαμβάνονται οι προτάσεις του επί της ενοχής, των ποινών και της αναστολής εκτέλεσης της ποινής του.

Η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών θα μελετήσει εάν αξιολογήθηκε ορθώς το αποδεικτικό υλικό και εάν είναι επαρκώς αιτιολογημένες οι αποφάσεις της πλειοψηφίας των δικαστών τόσο για την αθώωση του σκηνοθέτη για τον ένα από τους δύο βιασμούς, για τις ποινές που επιβλήθηκαν αλλά και για την αποφυλάκιση του μετά την καταδίκη.

Δημήτρης Λιγνάδης 2

Δίκη Λιγνάδη: Η απόφαση του δικαστηρίου για την αποφυλάκισή του

Χθες, Τετάρτη, Εκτός το δικαστήριο κατά πλειοψηφία αποφάσισε να δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση του Δημήτρη Λιγνάδη, που καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη για δύο βιασμούς ανηλίκων.

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος, η απόφαση για αναστολή στην έφεση ελήφθη με πλειοψηφία 4 προς 3, με μειοψηφούντες 2 ενόρκους και μία δικαστή οι οποίοι έκριναν ότι ο ηθοποιός πρέπει να παραμείνει στη φυλακή.

Το δικαστήριο όρισε για την έξοδο του Δημήτρη Λιγνάδη από τη φυλακή τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης κάθε 1, 6 και 20 του μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του, καθώς και χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ, τα οποία πρέπει να καταβάλει έως τις 23 Ιουλίου.

Η απόφαση αναγνώστηκε εν μέσω έντονων αντιδράσεων και αποδοκιμασιών από την πλευρά των θυμάτων και μελών του ακροατηρίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top