Αποφυλακίστηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης - «Τώρα δικαιούμαι να μιλήσω κι εγώ»

Οι πρώτες δηλώσεις του ηθοποιού μετά την έξοδό του από τη φυλακή

Οι πρώτες δηλώσεις του Δημήτρη Λιγνάδη μετά την αποφυλάκισή του από τις φυλακές Κορυδαλλού / Βίντεο star

Την πύλη εξόδου των φυλακών Κορυδαλλού πέρασε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος εξασφάλισε το ποσό των 30.000 ευρώ που όρισε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ως εγγύηση για την αποφυλάκιση του.

Δημήτρης Λιγνάδης: Γιατί αποφυλακίζεται, παρά την καταδικαστική απόφαση

«Η ελληνική δικαιοσύνη δεν παρασύρθηκε», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του ηθοποιού, μετά την έξοδό του από τη φυλακή. «Δεν είναι η στιγμή να πω πολλά. Ποτέ δεν πίστευα ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα παρασυρθεί όπως και δεν παρασύρθηκε. Ίσως να παρασύρθηκε μέρος της κοινής γνώμης. 1,5 χρόνο έπαιζαν μπάλα μόνοι τους. Τώρα δικαιούμαι να μιλήσω κι εγώ. Θα δικαιωθώ στο Εφετείο και θα αποκατασταθεί η αλήθεια», πρόσθεσε ο σκηνοθέτης στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους.

Δημήτρης Λιγνάδης - πρώτες δηλώσεις μετά την αποφυλάκιση

αποφυλάκιση Λιγνάδη

αποφυλάκιση Λιγνάδη

αποφυλάκιση Λιγνάδη 2

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για βιασμό δύο ανηλίκων αγοριών το 2015, συγκέντρωσε το ορισθέν ποσό της εγγύησης και αφέθηκε ελεύθερος μετά την υπογραφή του αποφυλακιστηρίου.

Το δικαστήριο χθες μετά την καταδίκη του 58χρονου καλλιτέχνη αποφάσισε με πλειοψηφία 4 προς 3 ότι στο πρόσωπο του Δημήτρη Λιγνάδη πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης του, με την επιβολή περιοριστικών όρων και χρηματικής εγγύησης.

Η μειοψηφία του δικαστηρίου, δύο ένορκοι και μία δικαστής, έκρινε ότι δεν πρέπει να χορηγηθεί στον καλλιτέχνη αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης από τον περασμένο Φεβρουάριο και για 17 μήνες ήταν προσωρινά κρατούμενος στο κατάστημα κράτησης Τρίπολης.
 

Ρεπορτάζ: Ανέστης Συμεωνίδης

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top