Έβρος: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Βοιωτία

Βίντεο από e-evros.gr

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την αντιμετώπιση της φωτιάς που καίει από το μεσημέρι της στην περιοχή Αρίστηνο Έβρου.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, αυτήν τη στιγμή στο σημείο βρίσκονται 91 πυροσβέστες, επτά ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 23 οχήματα και από αέρος τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Συνδρομή παρέχουν και ο Ελληνικός Στρατός, όπως και μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Επίσης, σε γενική επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σύμφωνα με το e-evros.gr εκκενώθηκαν τα Παιδικά χωριά SOS που βρίσκονται στην περιοχή καθώς και ένα ξενοδοχείο σκύλων. Στο σημείο έσπευσαν λεωφορεία και επιβίβασαν τα παιδιά για να τα απομακρύνουν από το σημείο.

Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή. Ωστόσο, το ανάγλυφο της περιοχής και η πυκνή βλάστηση κάνουν δύσκολη την προσπάθεια κατάσβεσης. Αυτήν τη στιγμή το μέτωπο που απασχολεί και επικεντρώνονται οι προσπάθειες, είναι στον λόφο Πασά.

Στο σημείο πνεόυν ισχυροί άνεμοι κάτι το οποίο δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το έγο των πυροσβεστών ενώ υπάρχουν δύο οχήματα που καθαρίζουν τα χωράφια ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εύκολη πρόσβαση των πυροβεστικών οχημάτων.

Φωτιά και στο Μάζι Βοιωτίας

Φωτιά ξέσπασε και σε αγροτοδασική έκταση στο χωριό Μάζι της Βοιωτίας η οποία έχει πλέον οριοθετηθεί.

Στο σημείο επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Υπήρξε και συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top