Ρώμη: Ταλαιπωρία για δεκάδες Έλληνες ταξιδιώτες σε αεροδρόμιο

Η ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους επιβάτες

Η ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους επιβάτες της πτήσης Ρώμη- Θεσσαλονίκη, της εταιρίας Ryanair, η οποία ακυρώθηκε χθες λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε σε περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο Τσαμπίνο της Ρώμης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, τα τρία τέταρτα των επιβατών μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο, ενώ περίπου το ένα τρίτο παρέμεινε στο «τερμιναλ» του αεροδρομίου, ζητώντας να μπορέσει να επιβιβαστεί άμεσα σε άλλο αεροσκάφος.

Προσωπικό της Πρεσβείας εξήγησε στους επιβάτες ότι το συγκεκριμένο αεροδρόμιο κλείνει στις 11 το βράδυ και ότι θα έπρεπε να αποχωρήσουν.

Παράλληλα, οι όροι των χαμηλού κόστους αεροπορικών εταιριών προβλέπουν ότι σε περίπτωση ακύρωσης πτήσης, οι επιβάτες δεν επιβιβάζονται σε αεροσκάφος άλλου αερομεταφορέα, αλλά πρέπει να αναμείνουν την επόμενη διαθέσιμη πτήση της εταιρίας χαμηλού κόστους που επέλεξαν ή να τους επιστραφεί το ποσό που ξόδεψαν για το εισιτήριο.

Σήμερα νωρίς το πρωί, δε, σύμφωνα με πληροφορίες της πρεσβείας μας, μέρος των επιβατών προσπάθησε να μπλοκάρει το τσεκ-ιν, πτήσεων άλλων εταιριών. H ιταλική αστυνομία ζήτησε διευκρινίσεις και η παρέμβαση της πρεσβείας επέτρεψε να μην κορυφωθεί η ένταση.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top