Καθαρισμός της παραλίας του Σχοινιά με τη συμβολή AVIN και Motor Oil  

Μετατροπή των απορριμμάτων σε προϊόντα και αξεσουάρ ένδυσης! 

Εργαζόμενοι της AVIN και του Ομίλου MotorOil, μαζί με τον Χρυσό Ολυμπιονίκη της Κωπηλασίας, Στέφανο Ντούσκο, συμμετείχαν στον καθαρισμό της παραλίας του Σχοινιά για το προγραμμα «PARALIES» που πραγματοποιείται για 2η χρονιά. 

Εργαζόμενοι Αvin και Motor Oil συμμετείχαν στο πρόγραμμα Paralies στον Σχοινιά

Εργαζόμενοι Αvin και Motor Oil συμμετείχαν στο πρόγραμμα Paralies στον Σχοινιά 

Η Avin  για 2η χρονιά υιοθετεί μέρος της παραλίας του Σχοινιά. Μέσω του προγράμματος «Paralies» και αναλαμβάνει  τον καθημερινό καθαρισμό της. Στόχος η συλλογή απορριμμάτων και η  μετατροπή τους σε προϊόντα και αξεσουάρ ένδυσης, ώστε να μην μένει κανένα περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Τα πλαστικά τα οποία συλλέγουμε τα κάνουμε πρώτη ύλη για να φτιάξουμε νέα προϊόντα», ανέφερε η Υπεύθυνη Marketing της AVIN, Μαρία Κανάκη. 

Η AVIN Χορηγός του χρυσού Ολυμπιονίκη Στέφανου Ντούσκου

Κατά την έναρξη της φετινής δράσης, εργαζόμενοι της AVINκαι του ομίλου motoroil, μαζί με τον χρυσό ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο  συμμετείχαν στον  καθαρισμό της παραλίας με τη βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού από το πρόγραμμα «paralies».

Τι δήλωσε ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Στ. Ντούσκος για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα  

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης της Κωπηλασίας, Στέφανος Ντούσκος, δήλωσε για συμμετοχή του στο πρόγραμμα «Paralies»:   
«Νιώθω πολύ χαρούμενος που μαζί με τον χορηγό μου Avin συμβάλω στον εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας του σχοινιά. Η παραλία βρίσκεται δίπλα στο κωπηλατοδρόμιο, τον οποίο θεωρώ έναν τόπο σαν δεύτερο μου σπίτι, οπότε θεωρώ πολύ σημαντικό να υπάρχουν τέτοιες πρωτοβουλίες». 

Ολυμπιονίκης Κωπηλασίας Στέφανος Ντούσκος

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης της Κωπηλασίας Στέφανος Ντούσκος 

Ο Ολυμπιονίκης ευχήθηκε επίσης αυτό το καλοκαίρι να δούμε καθαρότερες παραλίες χωρίς πλαστικά και απορρίμματα. 

Το 2021, πρώτη χρονιά υιοθεσίας, συλλέχθηκαν από την παραλία του Σχοινιά περισσότερα από 100 κιλά απορριμμάτων από χειρωνακτική εργασία συλλογής, 21.000 τεμάχια από αποτσίγαρα, μικρά πλαστικά και καλαμάκια. Συνολικά 1 τόνος απορριμμάτων συλλέχθηκε και δεν έφτασε ποτέ στη θάλασσα.

Πρόγραμμα Paralies υιοθεσία παραλία Σχοινιά από την AVIN

Πρόγραμμα Paralies: υιοθεσία παραλίας Σχοινιά από την AVIN  


«Σε όλον τον Σχοινιά μαζέψαμε πέρυσι το καλοκαίρι περίπου 67.000 κομμάτια» επισήμανε  ο συνιδρυτής του προγράμματος «Paralies» Κλεάνθης Νικολαϊδης. Όπως εξήγησε επρόκειτο για 1.885 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών, όπως γυαλί, χαρτί, πλαστικό και αλουμίνιο που επαναχρησιμοποιούνται μέσω της ανακυκλωσης.    
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top