Πανελλήνια Συγκέντρωση: Χιλιάδες συνταξιούχοι στους δρόμους

Πραγματοποιούν πορεία από τα Προπύλαια προς το Μέγαρο Μαξίμου

Πορεία Συνταξιούχων

Μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση στα Προπύλαια πραγματοποιούν αυτήν την ώρα περίπου 1000 συνταξιούχοι, διεκδικώντας γενναίες αυξήσεις στις συντάξεις τους και μέτρα κατά της ακρίβειας.

Power Pass: Τα ΑΦΜ που λήγουν σε 9 και 0 μπορούν να υποβάλουν σήμερα αιτήση

Στη διαδήλωσεις συμμετέχουν τα σωματεία συνταξιούχων ΙΚΑ – ΟΑΕΕ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΠΕΣ ΝΑΤ – ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς το μέγαρο Μαξίμου.

Οι συνταξιούχοι αιτούνται αύξηση στις συντάξεις τους, επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης, ενώ χαρακτηρίζουν «ψίχουλα» τα μέτρα ελάφρυνσης που έλαβε η κυβέρνηση.

πορεία συνταξιούχων

πορεία συνταξιούχων

πορεία συνταξιούχων

πορεία συνταξιούχων

πορεία συνταξιούχων

πορεία συνταξιούχων

Χιλιάδες συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί στα Προπύλαια - Φωτογραφίες Eurokinissi

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Ξεκινά η εφαρμογή της από 1η Ιουλίου

Αναλυτικά τα αιτήματά τους:

Να δοθούν τώρα που η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα, και όχι το 2023, αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, σε όλο το ποσό των καταβαλλόμενων συντάξεων, μαζί με το ποσό της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς.

Κατώτατη σύνταξη στα 650 ευρώ, άμεση έκδοση συντάξεων, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρείες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.

Να αποδοθούν τώρα οι παρακρατημένες συνδρομές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Να γίνουν προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.

Να καταργηθούν η αντεργατική – αντιλαϊκή – αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία. Άμεσα μέτρα προστασίας από την ακρίβεια.

Πορεία Συνταξιούχων: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει προχωρήσει η Τροχαία, λόγω της πορείας που πραγματοποιούν οι συνταξιούχοι στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στις οδούς Πανεπιστήμιου, Σταδίου και στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας.

Συνταξιουχικές οργανώσεις και σωματεία συνταξιούχων από όλη τη χώρα ξεκίνησαν σήμερα το πρωί τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τα Προπύλαια με κατεύθυνση τη Βουλή. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top