Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Ξεκινά η εφαρμογή της από 1η Ιουλίου

Θα ξεκινήσει από τις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ

Πρεμιέρα την 1η Ιουλίου κάνει η νέα ψηφιακή κάρτα εργασίας. Μέσω ειδικής εφαρμογής στο κινητό τους οι εργαζόμενοι θα δηλώνουν στην ΕΡΓΑΝΗ την ώρα έναρξης και λήξης της εργασίας τους και έτσι θα προστατεύονται από εργοδοτικές αυθαιρεσίες. 

Η εφαρμογή της νέας ψηφιακής κάρτας εργασίας θα ξεκινήσει από τις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ με περισσότερους από 250 εργαζόμενους. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Πρόκειται για ένα νέο «εργαλείο» που θα επιτρέψει στην Επιθεώρηση Εργασίας να ελέγχει σε πραγματικό χρόνο τι ακριβώς συμβαίνει σε πάνω από 120.000 εργαζόμενους.

Ο μηχανισμός θα λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με το σκανάρισμα των πιστοποιητικών covid την περίοδο της πανδημίας και έτσι οι ελεγκτικές υπηρεσίες θα γνωρίζουν ανά πάσα ώρα και στιγμή, ποιοι πρέπει να βρίσκονται στους χώρους εργασίας.

Από το υπουργείο Εργασίας επισημαίνουν πως η ψηφιακή κάρτα εργασίας αποτελεί εγγύηση για τον σεβασμό του ωραρίου και των υπερωριών και σχεδιάζεται να επεκταθεί σταδιακά και στους υπόλοιπους κλάδους της οικονομίας, σε μικρές και μεγαλύτερες επιχειρήσεις. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top