Προπονητής ιστιοπλοΐας: Έφεση από την εισαγγελία για την αθώωση για βιασμό

Καταδικάστηκε μόνο για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια

Ο προπονητής ιστοπλοΐας με δάκρυα στα μάτια υποστήριξε ότι ήταν ερωτευμένος και πως δε βίασε ποτέ την κοπέλα

Έφεση κατά της απόφασης του ΜΟΔ (Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου) Αθηνών, για το σκέλος που αφορά στην κατά πλειοψηφία αθώωση του προπονητή ιστιοπλοΐας για το βιασμό της ανήλικης αθλήτριας του, άσκησε η εισαγγελέας Έφετης Ιώαννα Τσάλη.

Υπενθυμίζεται ότι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο κατέληξε στην αθώωση του προπονητή ιστιοπλοΐας για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση. Την ίδια στιγμή, κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή επιβλήθηκε στον προπονητή για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες στην έφεση της η εισαγγελέας αναφέρει:

Προπονητής ιστιοπλοΐας: Καταδικάστηκε σε 13 χρόνια για ασέλγεια σε 11χρονη

«Στο νομικό σκέλος επικαλείται απόφαση του Αρείου Πάγου σύμφωνα με την οποία, για να στοιχειοθετηθεί βιασμός δεν απαιτείται το θύμα να αντιστάθηκε ενεργά. Αρκεί η πράξη να έγινε παρά την αντίθετη βούληση του, με την άσκηση σωματικής βίας που εξουδετέρωσε την αντίσταση του. Ακόμα κι αν το θύμα δεν αντιστάθηκε καθόλου στη σωματική βία, στοιχειοθετείται βιασμός λόγω του φόβου να προβάλει αντίσταση ή λόγω του αιφνιδιασμου ή λόγω των ασθενών σωματικών δυνάμεων του ώστε θεώρησε ανέφικτη ή μάταια την αντίσταση.

Προπονητής ιστιοπλοΐας: «Βία στον έρωτα δεν υπάρχει», είπε για τη 12χρονη

Στα πραγματικά περιστατικά:

«Ενώ η παθούσα ήταν παιδί την προσέγγισε λεκτικά και σωματικά και την κολάκευε . Από το 2010 ασκούσε βία σωματική και λεκτική και απειλούσε ότι θα σκοτώσει την ίδια ή την οικογένεια της εάν μιλούσε. Την έθεσε σε κατάσταση υπακοής και η παθούσα λειτουργούσε σε καθεστώς ψυχολογικής πίεσης, φόβου, σύγχυσης και άγχους . Δεν μπορούσε να του ασκήσει αντίσταση. Χειραγωγήθηκε από τον κατά πολύ μεγαλύτερο σε ηλικία προπονητή της.

Σκιάθος: 19χρονη κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού σε κλαμπ

Δεν υπέπεσε σε αντιφάσεις. Περιέγραψε πραγματικά γεγονότα. Δεν προέκυψε ότι είχε κάποιο κίνητρο ή σκοπιμότητα ή όφελος να τον καταγγείλει μετά την πάροδο τόσων ετών. Ελάμβανε και πριν χορηγίες. 

Εάν ήταν ψευδή τα όσα κατήγγειλε, δεν θα προέβαινε σε εξιστόρηση περιστατικών που την εκθέτουν στο πανελλήνιο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top