Μαλένα – Ίριδα: Τι λένε στο Star οι ιατροδικαστές των πρώτων πορισμάτων

Παθολογοανατομολόγος Ίριδας: Τα ευρήματά μου έδειχναν από τότε ασφυξία

Εικοσιτέσσερις ώρες μετά την παράδοση του πορίσματος - «φωτιά» για τη Μαλένα και την Ίριδα, το οποίο δεν  «μιλά» ούτε για αγενεσία φλεβόκομβου, ούτε για ηπατική ανεπάρκεια, αλλα για ασφυκτικό θάνατο, οι ιατροδικαστές που χειρίστηκαν τις δυο υποθέσεις , μιλούν στο Star και απαντούν στο τι πήγε τόσο λάθος.

Η παθολογοανατόμος που διενήργησε την ιστολογική εξέταση στην Ίριδα, λίγες ώρες μετά το τελικό πόρισμα, μιλά στο Star και δηλώνει πως τα ευρήματά της μαρτυρούσαν ασφυξία αλλά δεν ερμηνεύθηκαν σωστά από την ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα.

Συγκεκριμένα, η Αντιγόνη Μητσέλου, παθολογοανατόμος και αναπληρώτρια καθηγητής Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τονίζει πως είχε περιγράψει στην έκθεσή της ευρήματα για ασφυκτικό θάνατο «αλλά όλοι στάθηκαν στον φλεβόκομβο δευτερεύουσας σημασίας».

«Όλα αυτά που βρήκαν στην Αθήνα όλα αυτα τα είχα περιγράψει εγώ στην έκθεσή μου. Όμως δεν το ανέφερα γιατί η κυρία Τσιόλα μου είπε ότι δεν είχε καθόλου ευρήματα.

«Μου φαίνεται δεν τη διάβασε καθόλου την έκθεση, στάθηκε μόνο στην αγενεσία του φλεβόκομβου και στο οίδημα πνευμόνων και τίποτε άλλο», είπε.

Η Αγγελική Τσιόλα, σε επικοινωνία που είχε το Star μαζί της, υποστήριξε την έκθεσή της και ανέφερε πως:

- Ποτέ δεν είχε αναφερθεί σε ανακοπή όσον αφορά το πόρισμα για την Μαλένα , το οποίο δεν ήταν περιστατικό που την αφορούσε.

- Η κυρία Μητσέλου ήταν σαφής στις διατυπώσεις της και μιλούσε για αγενεσία ερεθισματαγωγού συστήματος την οποία και η ίδια έθεσε ως αποκλειστική  αιτία θανάτου.

- Δεν μπήκε τυχαία ως αιτία θανάτου το πνευμονικό οίδημα.

Όπως καταγγέλεται, ωστόσο, στον θάνατο της Ίριδας υπήρξαν κενά και παραλείψεις από την πρώτη στιγμή.

Από την ηπατική ανεπάρκεια στον ασφυκτικό θάνατο

Την αιτία θανάτου της Μαλένας αναζητήσαν δυο ιατροδικαστές: η κυρία Τσάκωνα και ο κύριος Τσαντίρης.

Προσπαθήσαμε να πάρουμε μια απάντηση από την κυρία Τσάκωνα, όμως δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο για την «ηπατική ανεπάρκεια» που είχε εντοπίσει η ίδια.

Αντίθετα, ο Σωκράτης Τσαντίρης δήλωσε: «Εγώ εξέτασα μόνο έγγραφα και είχα προσδιορίσει τον θάνατο ως απροσδιόριστο. Είχα πει να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις και έλεγχος».

Το νέο πόρισμα φέρνει νέες διώξεις

Το νέο πόρισμα δεν αποκλείεται να φέρει και νέες διώξεις, όπως δήλωσε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star ο δικηγόρος , Γιάννης Μαρακάκης.

«H  παρουσία της αδερφής Πισπιρίγκου κατά τον θάνατο της Ίριδας κατά την άποψή μου θα ανοίξει την βεντάλια των διώξεων», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top