Βύρωνας: Κινδυνεύουν με άμεση απέλαση 3 μαθητές από το Ιράν

Έκκληση από τον δήμαρχο της περιοχής: Φοιτούν εδώ και 5 χρόνια

Σχολείο Αργολίδα

Με απέλαση κινδυνεύουν τρεις μαθητές με καταγωγή από το Ιράν οι οποίοι φοιτούν στο 4ο Γυμνάσιο του Βύρωνα.

Ο δήμαρχος της περιοχής απευθύνει έκκληση ώστε να τρία παιδιά να παραμείνουν στη χώρα μας τονίζοντας πως «εδώ και μια πενταετία πηγαίνουν σε ελληνικά σχολεία».

Και οι τρεις μαθητές είναι ιρακινής καταγωγής και μαζί με τη μητέρα τους, αλλά και τα άλλα δύο αδέλφια τους, καλούνται από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, να εγκαταλείψουν την Ελλάδα μέχρι την 1η Ιουλίου.

Θεσσαλονίκη: «Ο σύζυγός μου έπεσε πάνω στο μαχαίρι», λέει η 31χρονη

«Οι τρεις μαθητές φοιτούν εδώ και μια πενταετία σε ελληνικά σχολεία (από Δ’ Δημοτικού έως Β’ Γυμνασίου) και σύμφωνα με ομόφωνη ανακοίνωσή του συλλόγου διδασκόντων του 4ου Γυμνασίου Βύρωνα, έχουν επιδείξει εξαιρετική επιμονή και προσπάθεια να μάθουν την ελληνική γλώσσα και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του σχολείου, ενώ αυτό που θέλουν είναι να σπουδάσουν και να ζήσουν στην πατρίδα μας», αναφέρει - μεταξύ άλλων - σε γραπτή δήλωσή του ο Γρηγόρης Κατωπόδης.

Θύμιος Μπουγάς: «Θέλω να πω ευχαριστώ σε όλον τον κόσμο. Είμαι καλά»

«Τα τρία παιδιά από το Ιράκ, όπως ο Σαϊντού πριν από λίγο καιρό αλλά και εκατοντάδες παιδιά πρόσφυγες που φοιτούν στα ελληνικά σχολεία, θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Ελλάδα και πρέπει να έχουν αυτό το δικαίωμα. Η απάντηση του ελληνικού κράτους δεν μπορεί να είναι η απέλασή τους από τη χώρα», συμπληρώνει.

Ο δήμαρχος Βύρωνα, ο οποίος υπήρξε και καθηγητής σε σχολείο της πόλης, καταλήγει: «Ως δήμαρχος Βύρωνα αλλά και ως εκπαιδευτικός, ενώνω τη φωνή μου με το ψήφισμά της Ζ’ ΕΛΜΕ και ζητώ κι εγώ από την πλευρά μου να ανακληθεί η απόφαση της απέλασης των τριών μαθητών και της οικογένειάς τους, για να μη γίνουν πρόσφυγες για δεύτερη φορά. Καλώ επίσης τους συλλόγους γονέων και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη, να συμπαρασταθεί σε αυτή την προσπάθεια».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top