Κορωνοϊός: «Η υποπαραλλαγή 4 κάνει 40άρια» – Πού εμφανίζεται

Αναμενόμενη η αύξηση των κρουσμάτων σύμφωνα με την Μ. Παγώνη

Κορωνοϊός: Οι μεταλλάξεις Ο4 και Ο5 - Βίντεο από μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Να συνεχίσουν να φοράνε μάσκες, όπου υπάρχει συνωστισμός κάλεσε τους πολίτες η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. Αυτή τη στιγμή κυριαρχούν οι υποπαραλλαγές 4 και 5 του κορωνοϊού. Ειδικά η 4 είναι πιο μεταδοτική και κάνει πολύ υψηλό πυρετό. Τις επόμενες μέρες πιθανόν να υπάρξει περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων.

«Αναμενόμενη» χαρακτήρισε την αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. 

Επικεφαλής ΠΟΥ για κορωνοϊό: Διέρρευσε από εργαστήριο της Γιουχάν!

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξήγησε ότι οι εξάρσεις και οι υφέσεις θα συνεχίσουν τις επόμενες μέρες κι αυτό που έχει σημασία για τους ειδικούς είναι πώς θα κινηθούν οι δείκτες των θανάτων και διασωληνωμένων. 

Κορωνοϊός: Οι διαφορές των μεταλλάξεων Ο4 και Ο5

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη οι υποπαραλλαγές Ο4 και Ο5 φαίνεται να κυριαρχούν και εντοπίζονται στην Αττική, αλλά και σε πολλές πόλεις της Κρήτης. 

Κορωνοϊός: 5.689 νέα κρούσματα, 8 θάνατοι και 101 διασωληνωμένοι

Όπως είπε η υποπαραλλαγή 4 είναι πιο μεταδοτική και πιθανόν να έχει πιο βαριά συμπτώματα, καθώς ασθενείς, στους οποίους χορηγείται αντιική αγωγή, κάνουν πυρετούς που αγγίζουν ακόμα και 39 με 40.

Παγώνη: «Βγάλαμε νωρίς τη μάσκα»

Εκτίμησε ότι βγάλαμε πολύ νωρίς τις μάσκες και πως θα έπρεπε να είχε διατηρηθεί η υποχρεωτικότητα στους εσωτερικούς χώρους έως τις 10 Ιουλίου. 

Μαγιορκίνης: Αύξηση 41% στους νοσηλευόμενους με Covid

Κάλεσε μάλιστα τους πολίτες να συνεχίσουν να φορούν μάσκα, όπου υπάρχει συνωστισμός, τονίζοντας πως έχει αποδειχθεί ότι η μάσκα προστάτευσε το προηγούμενο διάστημα, τόσο από τον κορωνοϊό, όσο και από την γρίπη. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top