Έρχεται καύσωνας διαρκείας - Πού θα δούμε 40άρια

Η επόμενη Πέμπτη και Παρασκευή θα είναι οι πιο ζεστές ημέρες

Δελτίο Καιρού από το Star

Ο πρώτος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού θα «χτυπήσει» τη χώρα μας σύντομα καθώς την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από την ερχόμενη Τετάρτη η θερμοκρασία ενδεχομένως να ξεπεράσει και τους 40°C βαθμούς σε πεδινά και ευπαθή στη ζέστη τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

Ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος προειδοποίησε για το κύμα καύσωνα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook όμως υπογράμμισε πως δε θα «βιώσουμε τον καύσωνα της Ισπανίας».

«Βράζουν» Γαλλία και Ισπανία: Υψηλές θερμοκρασίες ρεκόρ για την εποχή!

Ο κ. Καλλιάνος τόνισε πως «δεν μπορεί να προβλεφθεί ποια θα είναι διάρκεια αυτής της θερμής εισβολής. Μπορεί να είναι από σύντομη έως και μεγάλη. Θα τα δούμε αυτά τις επόμενες ημέρες.»

Ανέφερε πως: «Σας είχα ενημερώσει εδώ και μέρες ότι βλέπω μεγάλη "κινητικότητα" των θερμών αερίων μαζών από τη Βόρεια Αφρική. Η Ισπανοί υπέφεραν από τον ισχυρό καύσωνα όλες αυτές τις ημέρες. Τώρα, η Βόρεια Αφρική, αν και πιο εξασθενημένες, φαίνεται ότι θα "στείλει" τις θερμότερες αέριες μάζες και στην περιοχή μας.»

«Δε λέω σε καμία περίπτωση ότι θα βιώσουμε τον καύσωνα της Ισπανίας. Θα είναι μια θερμή εισβολή φυσιολογική για την εποχή. Έτσι γίνεται πάντα, όταν σταματάνε οι μεσημεριανές μπόρες και καταιγίδες, έρχεται το κανονικό Ελληνικό καλοκαίρι» εξήγησε ο κ. Καλλιάνος. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top