Πανελλήνιες 2022: Τα θέματα στα Λατινικά, Χημεία, Πληροφορική

Συνεχίζονται οι εξετάσεις για τους υποψήφιους των ΓΕΛ

Στα Λατινικά, τη Χημεία και την Πληροφορική εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των Πανελληνίων των ΓΕΛ. 

Το star.gr σε συνεργασία με τον Φροντιστηριακό Όμιλο Σπουδή σας παρουσιάζουν τα θέματα και τις λύσεις στα μαθήματα που εξετάζονται σήμερα.

Δείτε εδώ τα θέματα των Λατινικών

Δείτε εδώ τα θέματα της Χημείας

Δείτε εδώ τα θέματα της Πλήροφορικής

Πανελλήνιες 2022: Ο σχολιασμός των θεμάτων

Λατινικά

Τα σημερινά θέματα των Λατινικών της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών χαρακτηρίζονται  βατά, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. 

Ζητήθηκε η μετάφραση 2 εκ των 3 αποσπασμάτων που δόθηκαν στους Υποψηφίους. Η ερώτηση εισαγωγής ήταν διατυπωμένη με σαφήνεια, η ερώτηση με τις ετυμολογικά συγγενείς λέξεις είχε απλή απάντηση, οι ασκήσεις της γραμματικής εξέτασαν όλο το εύρος της ύλης ενώ οι ασκήσεις του συντακτικού δεν θα προβληματίσουν τους Υποψηφίους.

Χημεία

Τα θέματα της Χημείας της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών χαρακτηρίζονται διαβαθμισμένης δυσκολίας και στο σύνολό τους απαιτητικά.

  • Το ΘΕΜΑ Α  είναι σε γενικές γραμμές αναμενόμενο αλλά απαιτούσε προσοχή στην αντιμετώπισή του από τον εξεταζόμενο.
  • Το ΘΕΜΑ Β  είναι βατό,  με ιδιαιτερότητα το διάγραμμα στο ερώτημα Β4.
  • Το ΘΕΜΑ Γ είναι σε γενικές γραμμές διαχειρίσιμο με κάποια δυσκολία μόνο στο Γ2.
  • Το ΘΕΜΑ Δ  περιέχει ένα απαιτητικό διάγραμμα οργανικών αντιδράσεων που  απευθύνεται σε πολύ καλά προετοιμασμένους υποψηφίους ενώ το ερώτημα Δ3ΙΙ θα δυσκολέψει ακόμα και τους πολύ καλά προετοιμασμένους διότι η απάντησή του δεν είναι συμβατή με την ύλη του σχολικού βιβλίου.

Πληροφορική

Τα σημερινά θέματα της Πληροφορικής  της Ομάδας Προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής χαρακτηρίζονται σε γενικές γραμμές  πιο δύσκολα από τα περυσινά και περισσότερα σε όγκο.

Περιλαμβάνουν στη θεωρία  περισσότερα ζητούμενα από την καινούρια ύλη.

Στη διατύπωση των θεμάτων δεν υπήρχαν ασάφειες ωστόσο  οι Υποψήφιοι έπρεπε να είναι προσεκτικοί στην ανάγνωσή τους  για να μην υπάρχουν παρανοήσεις και να απαντήσουν εύστοχα σε όλα τα ερωτήματα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top