Φωτιά Γλυφάδα: Πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά; - «Υπάρχει φωτογραφικό υλικό»

Τι λέει στο Star ο δήμαρχος Γλυφάδας για τα αίτια της φωτιάς

Τι είπε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star ο δήμαρχος Γλυφάδας για τη φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο 

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες στη Γλυφάδα, τη Βάρη και τη Βούλα, μετά την καταστροφική φωτιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου. Τι λέει ο δήμαρχος για τα αίτια της πυρκαγιάς. 

Φωτιά Γλυφάδα: «Έρχεται σκληρό καλοκαίρι» - Γιατί εξαπλώθηκε η πυρκαγιά

φωτιά στη Γλυφάδα

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στη Γλυφάδα τέθηκε υπό έλεγχο, όμως οι εικόνες από το σημείο αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής. Ο δήμαρχος της περιοχής, Γιώργος Παπανικολάου, καταγγέλλει ότι η φωτιά προκλήθηκε από υποσταθμό Υψηλής Τάσης.

Φωτιά σε Γλυφάδα – Βούλα: Συγκλονιστικές εικόνες από την εκκένωση

φωτιά Γλυφάδα ντοκουμέντο

Ντοκουμέντο Star: Από πού ξεκίνησε η φωτιά στη Γλυφάδα

«Το είδαν περαστικοί ότι η φωτιά ξεκίνησε από δω, υπάρχει φωτογραφικό υλικό γι΄αυτό και το αναδείξαμε αμέσως. Όταν το μάθαμε, σπεύσαμε αμέσως, γι΄αυτό και ελέγχθηκε η πυρκαγιά στο συγκεκριμένο σημείο», ανέφερε ο κ. Παπανικολάου από το σημείο, μιλώντας στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.

δήμαρχος Γλυφάδας στο Star για τα αίτια της πυρκαγιάς

Ντοκουμέντο Star: Από πού ξεκίνησε η φωτιά στη Γλυφάδα

Από την πλευρά του, ο ΔΕΔΔΗΕ με ανακοίνωσή του ξακαθαρίζει ότι από τις μέχρι τώρα ενδείξεις, δεν προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος υποσταθμός είναι η αιτία για την πυρκαγιά και περιμένει το επίσημο πόρισμα της πυροσβεστικής.

φωτιά Γλυφάδα 2

Απόκοσμες εικόνες στα νότια προάστια μετά την πυρκαγιά

Μετρούν τις πληγές τους οι κάτοικοι στο Πανόραμα της Βούλας μετά την καταστροφική πυρκαγιά. Σπίτια και αυτοκίνητα κάηκαν, ενώ μεγάλο μέρος από το πανέμορφο δάσος έγινε στάχτη. 

Από νωρίς το πρωί συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, την ίδια στιγμή οι κάτοικοι μετρούν τις καταστροφές που άφησε πίσω της η φωτιά. 

φωτιά στη Γλυφάδα 4

φωτιά στη Γλυφάδα 3

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η φωτιά ξεκίνησε γύρω στις 13.30 πάνω στην κορυφογραμμή. Λίγες ώρες αργότερα, γύρω στις 16.00, έγινε μια τέτοια αναζωπύρωση που μέσα σε μισή ώρα καήκαν τα πάντα.

Αμέσως σήμανε συναγερμός. Οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από την Πολιτική Προστασία και το 112, ώστε να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, καθώς οι φλόγες έφτασαν μέχρι τις αυλές τους.

Οι ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής έδωσαν ολονύκτια μάχη και τελικά περιόρισαν το πύρινο μέτωπο.


Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top