Βαρυπόμπη: «Ύποπτοι» 107 αξιωματικοί της Πυροσβεστικής για τη φωτιά

Για λάθη και παραλείψεις που οδήγησαν στην καταστροφική πυρκαγιά

Εκατό χιλιάδες στρέμματα δάσους έγιναν στάχτη, περισσότερα από 130 σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες, κατά την καταστροφική πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη το 2021.

107 αξιωματικοί της Πυροσβεστικής θα κληθούν να καταθέσουν ως ύποπτοι για λάθη και παραλείψεις που οδήγησαν στην καταστροφική πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης. 

Φωτιά Πάρνηθα: Ποιος είναι ο ένοχος; Το πόρισμα της πυροσβεστικής

Το πόρισμα της πυροσβεστικής ρίχνει τις ευθυνες στον ΑΔΜΗΕ. Όμως, στη δικογραφία που έχει στα χέρια του ο εισαγγέλεας όπως φαίνεται υπάρχουν στοιχεία που «καίνε» 107 αξιωματικούς της πυροσβεστικής, οι οποίοι θα καταθέσουν ως «ύποπτοι».

Ο δικαστικός λειτουργός θα φθάσει την έρευνα ως το κόκκαλο καθώς υπάρχουν πορίσματα πραγματογνωμόνων τα οποία αναφέρουν ότι δεν υπήρχε εναέρια επιτήρηση, η αντίδραση των πυροσβεστών ήταν καθυστερημένη, ενώ αποδίδονται ευθύνες και για τη μεγάλη αναζωπύρωση της επόμενης ημέρας.

Πέθανε 55χρονος εγκαυματίας από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη

Οι κάτοικοι της περιοχής δέκα μήνες μετά καταγγέλουν πως δεν υπήρχε σωστός συντονισμός των δυνάμεων με αποτέλεσμα τα σπίτια τους αλλά και το πανέμορφο δάσος να γίνουν στάχτη. 

«Οι κλήσεις που έχουνε δοθεί αφορούν σε υπαλλήλους οι οποίοι προέρχονται από όλη την αρχή από πάνω μέχρι κάτω», δηλώνει ο Αντώνης Κούκουζας, πρόεδρος της Ένωσης Πτυχιούνων Πυροσβεστικού Σώματος.

«Δεν ενστερνιζόμαστε και δεν αποδεχόμαστε να υπάρχει οποιαδήποτε υπόνοια στην κοινή γνώμη ότι οι πυροσβέστες που επιχειρούν στις δασικές πυρκαγιές λειτουργούν δόλια σαν άλλη εγκληματική οργάνωση επιτρέποντας να καταστρέφονται περιουσίες και να τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές», επισημαίνει.

Την ίδια ώρα, σχεδόν ένα χρόνο μετά την καταστροφική πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης, τα ξερόκλαδα παραμένουν στην άκρη του δρόμου. Όπως λένε οι κάτοικοι της περιοχής και επιχειρηματίες, πρέπει σύντομα να γίνει κάτι. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top