Γιώργος Τράγκας: Δεσμεύεται η αμύθητη περιουσία του

Εκτιμάται σε πάνω από 100 εκατ. ευρώ

Δεσμεύτηκε όλη η περιουσία που άφησε πίσω του ο δημοσιογράφος, Γιώργος Τράγκας - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Δεσμεύτηκε όλη η περιουσία που άφησε πίσω του ο δημοσιογράφος, εκδότης και αρχηγός πολιτικού κόμματος, Γιώργος Τράγκας, που «έφυγε» από τη ζωή τον περασμένο Δεκέμβριο.

Με εντολή της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) δεσμεύτηκε το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων και των τραπεζικών καταθέσεών του, που σύμφωνα με πληροφορίες, αποτιμώνται πάνω από 100 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, διατάσσεται η δέσμευση της περιουσία του Γιώργου Τράγκα, καθώς:

  • Μεγάλο μέρος της περιουσίας δε δικαιολογείται από τα συνολικά δηλωθέντα εισοδήματα από το 2.000 και μετά.
  • Εντοπίστηκαν εταιρίες μέσω των οποίων διακινήθηκε χρήμα που εκτιμάται – από την Αρχή- ότι προέρχεται από αξιόποινες πράξεις
  • Προκύπτει αδικαιολόγητος πλουτισμός

Το γεγονός αυτό σημαίνει πρακτικά, αφενός πως εκκινεί εισαγγελική έρευνα και αφετέρου πως οι κληρονόμοι του, δεν μπορούν να αποδεχτούν την κληρονομιά.

Σημειώνεται ότι κατά πληροφορίες, η έρευνα για τα περιουσιακά στοιχεία του Γιώργου Τράγκα άρχισε τρεις μήνες πριν από τον θάνατό του, ύστερα από ανώνυμη καταγγελία. Η Αρχή κατέληξε σε πόρισμα - φωτιά που θα αποσταλλεί προς την Οικονομική Εισαγγελία και άλλες αρμόδιες αρχές.

Ο Γιώργος Τράγκας με τη σύζυγό του Μαρία Καρρά

Ο Γιώργος Τράγκας με τη σύζυγό του Μαρία Καρρά

Η μεγάλη περιουσία του Γιώργου Τράγκα και η οικογενειακή «διαμάχη»

Η περιουσία του Γιώργου Τράγκα, που περιλαμβάνει εκτός από μετρητά ύψους περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ και περισσότερα από 10 ακίνητα στις πιο ακριβές περιοχές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει γίνει το «μήλον της Έριδος» για την οικογένειά του.  

Ο αείμνηστος δημοσιογράφος κατείχε εντυπωσιακά ακίνητα στις πιο ακριβές και αριστοκρατικές περιοχές του πλανήτη: Μονακό, Νίκαια, Ακρόπολη, Νέα Υόρκη. Επιβλητικές κατοικίες με θέα που «κόβουν» την ανάσα, αρχιτεκτονικά αριστουργήματα με art decor υψηλής αισθητικής.

Τα ακίνητα που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ανήκαν στον Γιώργο Τράγκα, έφεραν διαμάχες ανάμεσα στους δυο γιους του και τη σύζυγο του. 

Στη συλλογή των ακινήτων φιγουράρει η πολυτελής βίλλα στην Κυανή Ακτή με θέα στη Νίκαια. Το σπίτι που θυμίζει έργο τέχνης στο Παρίσι, κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου, διαμερίσματα σε συγκροτήματα κατοικιών στη Ν. Υόρκη, αλλά και η κατοικία «κόσμημα» με θέα τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. 

Σε μια ιδιόχειρη διαθήκη του δημοσιογράφου που, σύμφωνα με δημοσίευμα, συντάχθηκε πριν από τέσσερα χρόνια στο πριγκιπάτο του Μονακό από τον ίδιο, ο Γιώργος Τράγκας αφήνει το 42% της περιουσίας του στον γιο του Γιάννη, το 35% στη σύζυγό του, Μαρία Καρρά και το 23% στον γιο του Φρέντι.

Ωστόσο, μετά τη δέσμευση της περιουσίας του δεν μπορεί να γίνει αποδοχή κληρονομιάς. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top