Εξαφάνιση Άλεξ: «Πέταξαν το παιδί μου σαν σκυλί», φωνάζει η μητέρα του

Νέα μαρτυρία φέρνει ελπίδες για να έρθει στο φως η αλήθεια

Δύο νέες μαρτυρίες για την υπόθεση της εξαφάνισης του μικρού Άλεξ στη Βέροια το 2006 ίσως να φέρουν στο φως την αλήθεια για το τι του συνέβη. Η μητέρα του Νατέλα, δεκαέξι χρόνια μετά, αναζητά την αλήθεια, την ώρα που οι ένοχοι συνεχίζουν τις ζωές τους.

Δεκαέξι χρόνια μετά την εξαφάνιση του μικρού Άλεξ στη Βέροια από ομάδα συνομηλίκων του, η μητέρα του Νατέλα εξακολουθεί να αναζητά την αλήθεια για το τι συνέβη στο παιδί της, το νεκρό σώμα του οποίου δεν βρέθηκε ποτέ. 

Εξαφανίσεις που συγκλόνισαν: Χάθηκαν στην Ελλάδα και δε βρέθηκαν ποτέ...

Από την Μπαρμπούτα, το μέρος, όπου ο Βορειηπειρώτης, μέλος της παρέας των νταήδων, είπε ότι μετέφεραν με καρότσι τον άτυχο Άλεξ, η μητέρα του παιδιού μίλησε στην εκπομπή «Φως στο Τουνελ» για κάποιες νέες μαρτυρίες που έρχονται για πρώτη φορά στο φως. 

Ο Άλεξ που εξαφανίστηκε στη Βέροια

Ο μικρός Άλεξ

«Είχαν πει ότι τον κατέβασαν εδώ και ο ίδιος είχε ισχυριστεί ότι μετά έφυγε και δεν ήξερε τι έγινε. Αυτοί που παραδέχτηκαν την πράξη, δεν έλεγαν μέχρι το τέλος τι συνέβη. Από εκεί και πέρα, υπήρχαν μόνο σενάρια. Εγώ θυμάμαι που είχε όντως χιόνι γιατί και τα σκυλιά που ήρθαν, δεν μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν, λόγω του χιονιού. Χειμώνα βράδυ δεν περνάει ψυχή από αυτό το σημείο», είπε αρχικά η Νατέλα και συνέχισε αναφερόμενη στη νέα μαρτυρία:

Μικρός Άλεξ 1

Το 2006 ο Άλεξ εξαφανίστηκε επιστρέφοντας στο σπίτι του από την προπόνηση μπάσκετ

«Υπάρχει τώρα μαρτυρία από μία κυρία. Νωρίς το πρωί της επόμενης ημέρας, έπρεπε να κάνει μία καθιερωμένη εργασία σε κοντινή απόσταση και δεν την άφησαν δύο εργάτες να περάσει από αυτό το σημείο. Την έδιωξαν στην ουσία, ήταν σαν κάτι να ήθελαν να κρύψουν. Η περιοχή και η ημερομηνία της έκαναν εντύπωση. Επειδή έγινε εκπομπή σ’ εσάς, αφιερωμένη στην υπόθεση και είχατε αναφερθεί σε κάποια οικοδομικά έργα στο σημείο, εγώ πιστεύω πρέπει να είναι το ίδιο».

Υπόθεση Άλεξ: «Μπορεί να τον έχουν χτίσει»

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Νατέλα, Μανώλη Αναστασάκη, ο οποίος βρισκόταν στο στούντιο της εκπομπής, η συγκεκριμένη μαρτυρία αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα και καθιστά αναγκαία την παρέμβαση εισαγγελέα, καθώς τόσο ο Δήμος της Βέροιας, όσο και άλλες υπηρεσίες, δεν πραγματοποίησαν εκείνη την ημέρα εργασίες στην Μπαρμπούτα, όπως είχε αποκαλύψει η έρευνα της εκπομπής. 

μικρός Άλεξ 2

Όπως κατέθεσαν οι ανήλικοι που κατηγορήθηκαν για τον θάνατό του, τον κυνήγησαν, έπεσε, χτύπησε και μετά τον μετέφεραν με καρότσι στη Μπαρμπούτα. Η σορός του δε βρέθηκε ποτέ.

Όπως εκτίμησε, πιθανότατα κάποιοι να «έχτισαν» εκεί το άτυχο παιδί, γι’ αυτό και μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί. Η μάρτυρας μάλιστα μπορεί να υποδείξει το σημείο για συγκεκριμένη έρευνα.

Ο δικηγόρος είπε πως θα ενημερώσει επίσημα την εισαγγελία της περιοχής για τη μαρτυρία.

«Η μητέρα ζει με την ελπίδα να βρει το σώμα του παιδιού της κι αν υπάρχει έστω και μία πιθανότητα να βρίσκεται σ’ αυτό το χώρο που της είπαν, θα πρέπει να ερευνηθεί», τόνισε.

έρευνες για την ανεύρεση του Άλεξ στη Βέροια

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του γίνονταν για μέρες χωρίς όμως αποτέλεσμα

Όπως είπε η τραγική μητέρα του Άλεξ την προσέγγισε και μια ακόμα κυρία, εκπαιδευτικός, η οποία της είπε ότι είδε το κυνηγητό του παιδιού στο κέντρο της Βέροιας. 

«Δέχτηκα και μία άλλη μαρτυρία από μία σοβαρή κυρία, δασκάλα στο επάγγελμα: “Δεν ήθελα να σε ταράξω, αλλά ήθελα πάντα να σου πω ότι εμείς είδαμε το κυνηγητό. Πρώτα πέρασε σαν σφαίρα ένα παιδί, μάλλον ο Αλέξανδρος και μετά τρέχανε και οι άλλοι”. Το θυμόταν, αλλά δεν είχε συνδυάσει το περιστατικό. Το θεωρούσε δεδομένο ότι το ξέραμε. Έχω μαζί μου την μητέρα μου που είναι 90 χρονών και προσπαθώ να μην της δείχνω πόσο πολύ στενοχωριέμαι κι αυτή μάλλον το ίδιο. Κάποια στιγμή πριν από πέντε – έξι χρόνια την άκουσα που καθόταν μόνη της στο δωμάτιο, έκλαιγε και έλεγε “τον πέταξαν σαν σκυλί”», είπε η Νατέλα. 

μητέρα Άλεξ

Η μητέρα του συνεχίζει να αναζητά την αλήθεια για το τι συνέβη στο παιδί της

Σήμερα η ίδια διδάσκει μουσική στο δημοτικό σχολείο της περιοχής και σ’ ένα ωδείο και τόνισε ότι θα πρέπει όλοι να μιλάμε στα παιδιά για τα φαινόμενα του bullying.

«Όσο υπάρχει στην κοινωνία ένα μέρος των ανθρώπων, που πιστεύει ότι πρέπει να κάνει τους άλλους δυστυχισμένους, επειδή είναι δυστυχισμένοι οι ίδιοι, τότε υπάρχει πρόβλημα. Πρέπει να το καταπολεμήσουμε, να είμαστε κοντά στα παιδιά και να το δουλεύουμε. Πρέπει να συζητιούνται τέτοιου είδους περιστατικά», κατέληξε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top