Εκπρόσωπος ΠΟΥ: Θα βγουν τεστ ανίχνευσης για την ευλογιά των πιθήκων

«Έως τώρα δεν είχαμε θανάτους», λέει ο ίδιος στην ΕΡΤ

Η ευλογιά των πιθηκών έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία, με τα κρούσματα στην Ευρώπη να αυξάνονται καθημερινά. «Θα δημιουργηθούν τεστ για τη νόσο», λεει στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΟΥ, ο οποίος τονίζει πως έως τώρα δεν έχουν πεθάνει άνθρωποι που κόλλησαν. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΟΥ αποκάλυψε σήμερα στην ΕΡΤ πως θα υπάρξουν διαγνωστικά τεστ που θα ανιχνεύουν την ευλογιά των πιθήκων. 

Ευλογιά των πιθήκων: Γίνονται δοκιμές για το εμβόλιο

Ο Τάρικ Γιασάρεβιτς είπε χαρακτηριστικά πως ο ΠΟΥ ερευνά το πώς προέκυψε η νόσος, ενώ προσπαθεί να βρει τρόπους ώστε να εντοπίζονται όσο το δυνατόν συντομότερα τα κρούσματα σε όλες τις χώρες. 

«Προσπαθούμε να κατανοήσουμε πως προέκυψε. Γνωρίζουμε ότι η ευλογιά των πιθήκων μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο σε στενή δερματική επαφή. Είναι σημαντικό ότι αυτά τα κρούσματα να εντοπιστούν καθώς επίσης και να παρακολουθούνται οι στενές επαφές των ασθενών και οι χώρες πρέπει να κάνουν επιτήρηση προκειμένου να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης».

Ευλογιά των πιθήκων - Ινστιτούτο Παστέρ: Συμπτώματα, διάγνωση και θεραπεία

Ο ίδιος επισημαίνει πως η ευλογιά των πιθήκων δεν προκαλεί θάνατο: «Γνωρίζουμε ότι το είδος αυτών των ιών είναι πολύ σταθεροί και από όσα ξέρουμε μέχρι τώρα είναι ότι δεν είχαμε θανάτους και η πλειονότητα των ασθενών είχαν συμπτώματα όπως εξανθήματα, κοκκινίλες που μετά από λίγο φεύγουν από μόνα τους»
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top