Ρόδος: Έξι παιδιά ανάμεσα στους διασωθέντες του ναυαγίου

Τέσσερις από τους επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης περίπου 21 μεταναστών που επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ρόδου.

Έξι ανήλικα παιδιά, τέσσερα αγόρια και δύο κορίτσια, βρίσκονται μεταξύ των 21 μεταναστών, που επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο και διασώθηκαν το πρωί από δύο σκάφη του λιμενικού σώματος στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ρόδου, υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Μεταξύ των επιβαινόντων ήταν επίσης 13 άνδρες και δύο γυναίκες.

Στο σκάφος επέβαιναν και άτομα με κινητικά προβλήματα, ενώ τέσσερις εκ των επιβαινόντων του σκάφους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ρόδου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η υγεία τους δεν διατρέχει κίνδυνο.

Οι μετανάστες που στην πλειοψηφία τους είναι υπήκοοι Συρίας είχαν καλέσει σε βοήθεια μέσα του ευρωπαϊκού αριθμούς κλήσης 112.

Στη θαλάσσια περιοχή όπου πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση διάσωσης του λιμενικού, επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, άνεμοι βορειοδυτικοί 6 μποφόρ, ενώ τρία άτομα που επέβαιναν στο φουσκωτό ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση.

Από το περιστατικό δεν υφίστανται αγνοούμενοι, σύμφωνα με το λιμενικό σώμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top