Πανελλήνιες 2022: 8+1 οδηγίες για τους υποψήφιους πριν από τις εξετάσεις

Kαθηγήτρια δίνει χρήσιμες συμβουλές για το διάβασμα και τις επαναλήψεις

Όλα όσα είπε στο star.gr η Έφη Ριζά, διευθύντρια του φροντιστηριακού οργανισμού Σπουδή

Στην τελική ευθεία για τις Πανελλήνιες εξετάσεις έχουν μπει χιλιάδες υποψήφιοι της Γ΄ Λυκείου, οι οποίοι θα διεκδικήσουν φέτος μία από τις 68.394 θέσεις που οδηγουν στα πανεπιστήμια της χώρας.  Το star.gr επικοινώνησε με τη διευθύντρια του φροντιστηριακού οργανισμού Σπουδή, Έφη Ριζά, η οποία έδωσε χρήσιμες συμβουλές στους μαθητές, προκειμένου να βελτιστοποιήσουν την απόδοσή τους, ενόψει αυτής της πoλύ σημαντικής και δύσκολης δοκιμασίας.

«Απομένουν πλέον λίγες ημέρες για να ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις που αναμφισβήτητα αποτελούν μία σημαντική φάση στη ζωή τους. Στο διάστημα που απομένει χρειάζεται να κάνουν μερικές στρατηγικές επιλογές και να ακολουθήσουν απλές συμβουλές έτσι ώστε να αξιοποιήσουν όσο καλύτερα μπορούν τις επόμενες ημέρες», σημείωσε. 

Πανελλήνιες 2022: Δείτε τους πίνακες με τους εισακτέους ανά σχολή

Χρήσιμες συμβουλές για το διάβασμα και τις επαναλήψεις πριν από τις Πανελλήνιες

Σύμφωνα με την κ. Ριζά οι υποψήφιοι πρέπει να: 

  • Οργανώσουν την επανάληψή τους με καθημερινό πρόγραμμα μελέτης. 
  • Προγραμματίσουν τη σειρά επανάληψης των μαθημάτων και κατανείμουν τις διαθέσιμες ημέρες στα εξεταζόμενα μαθήματα ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Εξίσου σημαντικό με την καλή προετοιμασία, είναι οι υποψήφιοι να μπορούν να διατηρούν την ψυχραιμία τους,

Εξίσου σημαντικό με την καλή προετοιμασία, είναι οι υποψήφιοι να μπορούν να διατηρούν την ψυχραιμία τους, σύμφωνα με την κ. Ριζά (φωτογραφία αρχείου unsplash)
  • Αφήσουν ελεύθερες τις 2 ή 3 τελευταίες ημέρες ώστε να τις αφιερώσουν στο πρώτο εξεταζόμενο μάθημα, τη Νεοελληνική Γλώσσα. 
  • Ξεκινήσουν την επανάληψη από το μάθημα στο οποίο θεωρούν ότι έχουν τις περισσότερες ανάγκες. 

Μη φοβάστε να αντιμετωπίσετε την πραγματικότητα και κυρίως μην το αναβάλλετε. Η άμεση κάλυψη των κενών στα μαθήματα θα σας προσφέρει ασφάλεια και θα συμβάλει στην προσωπική σας ηρεμία.

  • Αφήσουν τελευταίο στην επανάληψη το μάθημα στο οποίο έχουν τις λιγότερες αδυναμίες.

μαθητές γράφουν Πανελλήνιες Εξετάσεις

Στην τελική ευθεία για τις Πανελλήνιες εξετάσεις έχουν μπει χιλιάδες υποψήφιοι της Γ΄ Λυκείου, οι οποίοι θα διεκδικήσουν φέτος μία από τις 68.394 θέσεις που οδηγουν στα πανεπιστήμια της χώρας (φωτογραφία αρχείου eurokinissi)
  • Μην επηρεάζονται και μην παρασύρονται από τον τρόπο που προετοιμάζονται τις τελευταίες ημέρες άλλοι συνυποψήφιοί τους. 

«Φροντίστε να ακούσετε τις απόψεις τους, ενδεχομένως και να υιοθετήσετε μία τακτική διαβάσματος που προτείνουν, αν τη θεωρείτε σωστή, αλλά να θυμάστε ότι ο τρόπος μελέτης είναι προσωπική υπόθεση», συμπλήρωσε.

Έφη Ριζά, φιλόλογος και διευθύντρια του φροντιστηριακού οργανισμού Σπουδή

Έφη Ριζά, φιλόλογος και διευθύντρια του φροντιστηριακού οργανισμού Σπουδή
  • Καλό είναι να μην ασχολούνται με δήθεν SOS θέματα τα οποία διακινούνται την περίοδο αυτή από διάφορες αμφιβόλου προέλευσης πηγές και κυρίως δεν πρέπει να εγκλωβίζονται, πιστεύοντας ότι αυτοί που τα προτείνουν έχουν πληροφορίες από «αξιόπιστους» φορείς. Κανείς δεν επιτρέπεται να ισχυρίζεται ότι γνωρίζει τι θα «μπει» και πολύ περισσότερο τι «δεν υπάρχει περίπτωση να μπει», διότι προφανώς όλα τα θέματα που βρίσκονται στην ύλη σας είναι πιθανά. 

Στις Πανελλήνιες φυσικά και δικαιούνται να κάνουν προβλέψεις, στηριγμένες, όμως, σε λογικές επισημάνσεις και όχι σε μαντικές ικανότητες.

Πανελλήνιες 2022: Τι θα ισχύει για μάσκα, ανεμβολίαστους και τεστ

  • Εμπιστευθούν τους δασκάλους που τους προετοιμάζουν στο σχολείο και στο φροντιστήριό τους, στα μαθήματά τους γενικότερα. Είναι αυτοί που τους ξέρουν καλύτερα και γνωρίζουν τι θα είναι αποτελεσματικότερο για αυτούς. 
  • Κυρίως να στηριχτούν στις προσωπικές τους δυνάμεις και να προετοιμαστούν να διεκδικήσουν στις Εξετάσεις τους βαθμούς που αντιστοιχούν στο επίπεδο της προετοιμασίας που έκαναν σε σχέση φυσικά με τους στόχους που έχουν θέσει.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top