«Ψεύδεται η Γεωργία Μπίκα» - Απαλλαγή του 27χρονου προτείνει η εισαγγελέας

Έκανε την καταγγελία για δικούς της προσωπικούς λόγους, όπως αναφέρει

«Σε σημαντική ποσότητα η κατανάλωση αλκοόλ την προηγούμενη μέρα», είχε δηλώσει στο star.gr o ιατροδικαστής για τις τοξικολογικές της Γεωργίας Μπίκα

Την απαλλαγή του 27χρονου γόνου εύπορης οικογένειας πρότεινε η εισαγγελέας προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Mπίκα σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, στη Θεσσαλονίκη. Εις βάρος του 27χρονου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για «γενετήσιες πράξεις χωρίς τη συναίνεση του θύματος».

Γεωργία Μπίκα: «Δεν προκύπτει ομαδικός βιασμός», λέει η ανακρίτρια

Αποτιμώντας το σύνολο των στοιχείων του δικαστικού φακέλου, η εισαγγελική λειτουργός καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η καταγγελία της 24χρονης υπήρξε ψευδής και κατά συνέπεια δε θεμελιώνεται το αδίκημα της τέλεσης «γενετήσιων πράξεων χωρίς τη συναίνεση της παθούσας», η οποία αποδίδεται στον 27χρονο.

Στην πρότασή της, η οποία αριθμεί 60 σελίδες, η εισαγγελική λειτουργός, κατά πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, απορρίπτει τα όσα υποστήριξε η 24χρονη, τονίζοντας ότι προέβη στην συγκεκριμένη καταγγελία για δικούς της προσωπικούς λόγους. Δέχεται, από την άλλη, τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι όλα όσα συνέβησαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου υπήρξαν προϊόν συναίνεσης. 

Δεν προέκυψε χορήγηση ναρκωτικών ουσιών 

Προς την κατεύθυνση της απαλλαγής, επικαλείται στην πολυσέλιδη αναφορά της το σύνολο των αποδεικτικών μέσων, μαρτυρικών καταθέσεων, αλλά και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που διενεργήθηκαν σε δείγματα ούρων της καταγγέλλουσας και τα οποία φαίνεται να ήταν αρνητικά σε ναρκωτικές ουσίες, ενώ και η ποσότητα αλκοόλης που ανιχνεύθηκε φέρεται να ήταν ελάχιστη. Δείγματα που εξετάστηκαν εργαστηριακά στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και σε εξειδικευμένο εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Βέρνης. 

Τι λέει ο ιατροδικαστής στο star.gr για τις τοξικολογικές της Γεωργίας

Μετά την υποβολή της εισαγγελικής πρότασης, τον τελευταίο λόγο για την πορεία της υπόθεσης θα έχει το Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο θα αποφανθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα με την έκδοση βουλεύματος. Εάν οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης κάνουν δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως, ο 27χρονος δε θα παραπεμφθεί σε δίκη, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα καθίσει στο εδώλιο, αντιμέτωπος με κακουργηματική πράξη. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος, μετά την απολογία του στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, η οποία χειρίστηκε την υπόθεση, είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top