Τι λέει ο ιατροδικαστής στο star.gr για τις τοξικολογικές της Γεωργίας

«Σε σημαντική ποσότητα η κατανάλωση αλκοόλ την προηγούμενη μέρα»

Νέα στοιχεία για τις τοξικολογικές εξετάσεις της Γεωργίας Μπίκα ήρθαν χθες στο φως της δημοσιότητας, καθώς φαίνεται να εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, σύμφωνα με τους επιστήμονες του Ινστιτούτου Ιατροδικαστικής, Τοξικολογίας και Χημείας της Βέρνης, παρά τις αρχικές πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει ότι ναι μεν είχε εντοπιστεί αλκοόλ, αλλά σε χαμηλά επίπεδα. 

Βιασμός Θεσσαλονίκη: Το πόρισμα των Ελβετών για τις τοξικολογικές εξετάσεις

Ο ιατροδικαστής Θεσσαλονίκης, Δημήτριος Γαλεντέρης, τον οποίο έχει ορίσει τεχνικό σύμβουλο η 24χρονη Γεωργία μίλησε στο star.gr και τον Ανέστη Συμεωνίδη για τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. 

«Όπως προκύπτει από τα σχόλια που έκανε το εργαστήριο της Ελβετίας για τις τοξικολογικές εξετάσεις ούρων, τα ποσά των μεταβολιτών (δεικτών) της αλκοόλης ήταν σε υψηλά επίπεδα, το οποίο ερμηνεύεται και από τους ίδιους ότι και η κατανάλωση που έλαβε χώρα την προηγούμενη ημέρα ήταν σε σημαντική ποσότητα. Πόση ποσότητα ήταν αυτή, δεν μπορούμε να το πούμε προς το παρόν, καθώς χρειάζεται να ερμηνευθούν περαιτέρω τα αποτελέσματα των εξετάσεων», είπε στο star.gr ο ιατροδικαστής Δημήτριος Γαλεντέρης.

Γεωργία Μπίκα: «Εξίσου οδυνηρός ο βιασμός της αμφισβήτησης»

Όπως συμπλήρωσε, δεν εντοπίστηκαν ναρκωτικές ουσίες.

Βιασμός Θεσσαλονίκη: Δε δείχνουν χρήση ουσιών οι τοξικολογικές της Γεωργίας

Ερωτώμενος αν η ποσότητα αλκοόλ ήταν τέτοια που θα μπορούσε να προκαλέσει απώλεια συνείδησης, ο κ. Γαλεντέρης σημείωσε ότι αυτό είναι κάτι, στο οποίο δεν μπορεί να απαντήσει προς το παρόν. «Πρέπει να γίνει εμπεριστατωμένη μελέτη σχετικά με το ποσό κατανάλωσης αλκοόλ και το ποσό αίματος αλκοόλ. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι η κατανάλωση ήταν σε σημαντικά ποσά. Τίποτα παραπάνω», συμπλήρωσε. 

Όπως προσθεσε, δύσκολα θα προκύψει το συγκεκριμένο (ακριβές) ποσοστό, καθώς από τους μεταβολίτες η αναγωγή σε πόσο αίματος, είναι δυσχερής.

Βιασμός Θεσσαλονίκη: «Δε γνωρίζω γιατί τα δημοσιεύματα μιλούσαν για χαμηλά ποσοστά αλκοόλης»

Ερωτώμενος για τις διαρροές τις προηγούμενες ημέρες, που έκαναν λόγο για χαμηλό ποσοστό αλκοόλ στην 24χρονη, ο κ. Γαλεντέρης σημείωσε: «Δε γνωρίζω για ποιο λόγο βγήκαν αυτά τα δημοσιεύματα και από πού έχουν ξεκινήσει. Από την αρχή κράτησα επιφυλάξεις και είπα ότι τα ποσά αυτά που βλέπουμε από τους μεταβολίτες του αλκοόλ χρήζουν διερεύνησης και ερμηνείας. Τη διερεύνηση και την ερμηνεία πρόλαβε και την έκανε η Ελβετία» είπε.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, από εδώ και πέρα, αυτό που θα ακολουθήσει είναι η διενέργεια της τεχνικής έκθεσης (από την πλευρά του) και η κατάθεσή της στην ανακρίτρια. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top