Αντώνης Συκάρης: Ανασύρθηκε μετά από έναν μήνα η σορός του από τα Ιμαλάια

Πότε θα επαναπατριστεί ο Έλληνας ορειβάτης

Νεκρός στα Ιμαλάια ο μεγάλος Έλληνας ορειβάτης, Αντώνης Συκάρης - Βίντεο από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Ανασύρθηκε έναν μήνα μετά τον θάνατό του η σορός του Αντώνη Συκάρη. 2-3 εβδομάδες αναμένεται να χρειαστεί για να επαναπατριστεί ο ορειβάτης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. 

Αντώνης Συκάρης: Συγκλονίζει η σύζυγός του - «Ήταν το καλύτερο τέλος...»

Μετά από έναν μήνα, η σορός του Έλληνα ορειβάτη, Αντώνη Συκάρη ανασύρθηκε τελικά από το σημείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή στα Ιμαλάια.

Αντώνης Συκάρης

Συγκινεί ο γιος του Αντώνη Συκάρη: «Ελπίζω ότι ακόμα θα εμφανιστεί»

Ο κορυφαίος Ελληνας ορειβάτης απεβίωσε στις 12 Απριλίου, όταν κατέβαινε από το βουνό Νταουλαγκίρι, που ανήκει στην οροσειρά των Ιμαλαΐων. Περίπου σε ύψος 7.400 μέτρων, ο Συκάρης αισθάνθηκε έντονη δυσφορία και τελικά υπέκυψε. 

Αντώνης Συκάρης: Τι είναι η νόσος των μεγάλων υψομέτρων

Μετά απο έναν ολόκληρο μήνα άκαρπων προσπαθειών, κυρίως λόγω των καιρικών συνθηκών, η τελευταία ορειβατική αποστολή των Sherpas που ξεκίνησε απο το Base Camp στις 9 Μαΐου, κατάφερε επιτέλους να περισυλλέξει και να μεταφέρει με ασφάλεια το σώμα του Συκάρη μέχρι το Base Camp του Dhaulagiri.

Αντώνης Συκάρης - Σέρπα

Επόμενο βήμα αποτελεί η αερομεταφορά του μέχρι την Kathmandu του Nepal και από εκεί θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναπατρισμού τις σορού, που αναμένεται να διαρκέσουν 2-3 εβδομάδες, σύμφωνα με ανακοίνωση της σελίδας του κορυφαίου ορειβάτη στο Facebook.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top