Παραμένει στο νοσοκομείο η 8χρονη που ακρωτηριάστηκε σε παιδική χαρά

Το περιστατικό έλαβε χώρα την Πρωτομαγιά στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

Στο νοσοκομείο εξακολουθεί να νοσηλεύεται η 8χρονη που ακρωτηριάστηκε την Πρωτομαγιά την ώρα που έκανε τσουλήθρα σε παιδική χαρά στην περιοχή Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Το κοριτσάκι υποβλήθηκε σε επέμβαση συγκόλλησης του δαχτύλου της και όπως αναφέρουν πληροφορίες του GrTimes οι γιατροί θέλουν να είναι βέβαιοι για την επιτυχία της γι' αυτό και δεν δίνουν στο παιδί ακόμα εξιτήριο. 

«Μαμά, τι εφιάλτη ζω», φώναζε η 8χρονη που ακρωτηριάστηκε σε τσουλήθρα

Θεσσαλονίκη: Πώς έγινε το ατύχημα στην παιδική χαρά

Ανήμερα της Πρωτομαγιάς το κοριτσάκι είχε επισκεφτεί παιδική χαρά και ενώ έκανε τσουλήθρα ακρωτηριάστηκε το μικρό δάχτυλο του δεξιού χεριού της.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου οι γιατροί πραγματοποίησαν συγκόλληση. Η μητέρα της 8χρονης κατέθεσε αμέσως μήνυση κατά παντός υπευθύνου. 

Μετά το μοιραίο ατύχημα, στην τσουλήθρα τοποθετήθηκαν κόκκινες κορδέλες και ένα προειδοποιητικό σημείωμα για την επικινδυνότητά της.

Θεσσαλονίκη: Εντολή για σαρωτικούς ελέγχους σε όλες τις παιδικές χαρές

Μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και βιώσιμης κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδης, εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση μέσω της οποίας εξέφραζε τη λύπη του, αλλά και τη συμπαράστασή του προς την οικογένεια, επισημαίνοντας ότι οι έλεγχοι στην εν λόγω παιδική χαρά είναι τακτικοί, αλλά σε κανέναν από αυτούς δεν διαπιστώθηκε πρόβλημα στο παιχνίδι, όπου σημειώθηκε το ατύχημα του παιδιού.

Ο τελευταίος έλεγχος έγινε την περασμένη Παρασκευή, όταν και αφαιρέθηκε άλλο παιχνίδι που είχε κριθεί ακατάλληλο.

Ελεύθερος προϊστάμενος του δήμου Θεσσαλονίκης

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων από την τοπική κοινωνία, ο υπεύθυνος συντήρησης των παιδικών χαρών του δήμου παρουσιάστηκε οικειοθελώς στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, όπου συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου. 

Ωστόσο με απόφαση του εισαγγελικού λειτουργού ο 62 χρονος αφέθηκε ελεύθερος, ενώ για το περιστατικό έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top