Ξεσπά η μητέρα της 3χρονης: «Το φάγανε άδικα το παιδί μου»

«Εφόσον δεν παίρνουμε τις απαντήσεις εν ζωή, τις ψάχνουμε στον θάνατο»

Η οικογένεια της μικρής Κατερίνας, η οποία έχασε τη ζωή της μετά από πολυήμερη νοσηλεία στη Θεσσαλονίκη και χωρίς σαφή διάγνωση, έχει βυθιστεί στη θλίψη και το πένθος. 

Το κοριτσάκι εισήχθη στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» πριν από δύο εβδομάδες με πρήξιμο στον αστράγαλο και πόνο στο χέρι. Δέκα μέρες μετά μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο, χωρίς να έχει διαγνωστεί, καθώς οι γιατροί δεν είχαν βρει τι έχει και η κατάστασή της επιδεινωνόταν. Μετά από λίγες ώρες κατέληξε ανεξήγητα. 

Πατέρας 3χρονης στο Star: «Μας είπαν μόνο ότι το παιδί μας πέθανε»

Η οικογένεια της 3χρονης αναζητά πλέον απαντήσεις για τον χαμό της και έχει ήδη κινηθεί νομικά εις βάρος των νοσοκομείων. Η μητέρα της είναι σε κατάσταση σοκ και δεν μπορεί να πιστέψει ότι έχασε το παιδάκι της. Όπως λέει στην «Κοινωνία Ώρα Mega», θέλει να βρει τι έγινε προκειμένου να «δικαιωθεί» η κόρη της, ακόμα και μετά θάνατον. 

«Τίποτα, από εδώ και πέρα ο νόμος. Ο κ. Διαλυνάς θα αποφανθεί. Έχουμε καταθέσει μήνυση, τελείωσε. Εφόσον δεν παίρνουμε τις απαντήσεις εν ζωή, τις ψάχνουμε στον θάνατο», δήλωσε αρχικά. 

Η κηδεία της 3χρονης Κατερίνας θύμιζε βάπτιση - Θρήνος στη Αιτωλοακαρνανία

Η ίδια πιστεύει ότι το παιδί της έφυγε από ιατρικό λάθος ή αμέλεια: «Αυτό είναι πίστη, ελπίζω να διαψευστεί για να νιώσω ίσως ανακούφιση ότι, τι να πω, ότι δεν μου «έφαγαν» το παιδί; Τι να πω, δεν ξέρω, δεν μπορώ, δεν έχω σκέψη να σας πω, δεν έχω σκέψη. Τι να πω; Μακάρι να μην ήταν άρρωστο και να μη το ήξερα; Ή να πω “μου το φάγανε”; Τι είναι καλύτερο;».

Φωτογραφία από την κηδεία της μικρής Κατερίνας 

Στην ερώτηση αν το κοριτσάκι είχε προβλήματα υγείας πριν μπει στο νοσοκομείο απάντησε: «Όχι δεν είχε κανένα πρόβλημα που να ήταν σε εξέλιξη, γενικότερα, δεν είχε τίποτα ούτε να παίρνει φάρμακα ούτε τίποτα, το παιδί ήταν υγιέστατο, ένα παιδί που ήταν 3 χρόνων, και έμοιαζε για 5-6. Μέχρι και η νεκροτόμος που το είδε μου λέει: “τί κοπέλα είναι αυτή, τι ανάπτυξη είναι αυτή”. Μου το φάγανε άδικα το παιδί, τελείωσε, τελείωσε. Αν δε ξέρεις τι έχεις δεν σε παρακαλάνε οι γονείς να το πάρουν το παιδί από εκεί, επειδή έχουν τη δυνατότητα να το πάνε κάπου καλύτερα, και να σου απαντάνε “εδώ είστε σε καλά χέρια”. Όταν δεν ξέρεις δεν είναι κακό να πεις, “δεν ξέρω θα πάμε σε ένα πιο εξειδικευμένο νοσοκομείο της χώρας, θα έκανα έρανο αν δεν είχα, αλλά…», συμπλήρωσε.

Θάνατος 3χρονης στη Θεσσαλονίκη: «Η αγγειίτιδα συνδέεται με τον κορωνοϊό»

«Αυτά θα τα βρει τώρα ο δικηγόρος μου αν και είναι πλέον αργά, ο μόνος λόγος που γίνεται όλο αυτό είναι για να γνωρίζει η ψυχούλα του παιδιού μου ότι εγώ δεν το άφησα στα χέρια του, ότι δεν το άφησα έρμαιο, ο μόνος λόγος να ξέρει από εκεί που είναι ότι θα το ψάξω. Θα βρούμε την άκρη, ακόμα και τώρα και ποιος είναι ο λόγος που έγιναν όλα αυτά αν και δεν υπάρχει λόγος. Όλα θα βγουν στη φόρα και στη δημοσιότητα για να ξέρουν ο κόσμος, να προσέχουν τα παιδιά τους και να μην τα εμπιστεύονται ούτε μία ώρα πουθενά, ούτε στον γιατρό», είπε συγκλονισμένη η μητέρα του κοριτσιού. 

Η κηδεία της μικρής Κατερίνας έγινε χθες στο χωρίο Κουμπωτή της Αιτωλοακαρνανίας. Οι γονείς είχαν στολίσει τον χώρο με ροζ μπαλόνια, καθώς το κοριτσάκι στις 20 Απριλίου είχε τα τρίτα του γενέθλια, τα οποία δεν πρόλαβε να γιορτάσει καθώς ήταν μέσα στο νοσοκομείο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top