Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε δολοφονία μετά από ένα χρόνο

Τον σκότωσε ο φίλος του

περιπολικό

Μετά από έναν χρόνο η ΕΛ.ΑΣ εξιχνίασε δολοφονία ηλικιωμένου στη Θεσσαλονίκη. Όπως αποδείχθηκε από έρευνες τον μαχαίρωσε ένας 50χρονος φίλος του. Ο δράστης είναι σεσημασμένος για διακίνηση αλλοδαπών και φέρεται να είχαν κάνει χρήση ναρκωτικών.

Η αστυνομία εξιχνίασε τη δολοφονία ενός 71χρονου στη Θεσσαλονίκη που διαπράχθηκε τον περασμένο Απρίλιο. 

Ο ηλικιωμένος άνδρας είχε βρεθεί μαχαιρωμένος μέσα στο διαμέρισμά του στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 

Όπως αποδείχθηκε, δράστης της δολοφονίας είναι ένας 50χρονος, ο οποίος είναι σεσημασμένος για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών. 

Ο 71χρονος δολοφονήθηκε στις 5 Απριλίου 2021, ενώ συγγενικά του πρόσωπα τον εντόπισαν νεκρό δεκατρείς μέρες μετά με πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι στην τραχηλική και την κοιλιακή χώρα. 

Από τις έρευνες προέκυψε ότι δράστης και θύμα διατηρούσαν φιλικές σχέσεις και είχαν συναντηθεί στο διαμέρισμα, όπου φαίνεται να κατανάλωσαν ναρκωτικά. Οι δυο τους φέρεται να καβγάδισαν για άγνωστο λόγο και τελικά ο 50χρονος μαχαίρωσε το θύμα. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, στο σημείο του εγκλήματος βρέθηκαν υπολείμματα κοκαΐνης, όπως επίσης ένα πλαστό διαβατήριο με φωτογραφία του 50χρονου, το οποίο χρησιμοποιούσε στην καθημερινότητά του.

Αναλύοντας εργαστηριακά διάφορα ευρήματα και αξιοποιώντας το προανακριτικό υλικό, οι διωκτικές Αρχές κατάφεραν να εξιχνιάσουν τη δολοφονία, σχηματίζοντας δικογραφία σε βάρος του 50χρονου για ανθρωποκτονία με δόλο, πλαστογραφία, παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Το όνομά του, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, περιλαμβάνεται και σε δικογραφία για υπόθεση διακίνησης αλλοδαπών, για την οποία έχει εκδοθεί κι εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης από τον Ανακριτή Ροδόπης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top