Λακωνία: Ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά στον Πάρνωνα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες

Φωτιά

Μεγάλη φωτιά μαίνεται από χθες το μεσημέρι στον Πάρνωνα της Λακωνίας. Το μέτωπο εκτείνεται σε δύσβατη ορεινή περιοχή που δεν μπορεί να προσεγγιστεί εύκολα. Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης σε δασική έκταση στον Πάρνωνα Λακωνίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά μαίνεται στη δημοτική ενότητα Οινούντος του δήμου Σπάρτης, όπου όλη νύχτα επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούσαν να ελέγξουν το μέτωπο. 

Η φωτιά μαίνεται σε ένα ορεινό και εξαιρετικά δύσβατο σημείο όπου το οδικό δίκτυο είναι ανύπαρκτο, καθιστώντας την προσέγγισή του επικίνδυνη. 

Οι φλόγες εκτείνονται σε ένα μέτωπο μεγάλης έκτασης και καίνε πεύκα και χαμηλή βλάστηση, ενώ δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. 

Στο σημείο επιχειρούν 99 πυροσβέστες, έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Χθες ρίψεις από αέρος πραγματοποίησαν δύο αεροσκάφη Canadair, τα οποία απογειώθηκαν ξανά με το πρώτο φως της μέρας. 

Σημειώνεται ότι στο σημείο μετέβησαν χθες από την Αττική, 15 πυροσβέστες, 5 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου για να συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top