ΕΛΠΙΔΑ: Μια μεγάλη αγκαλιά το Πάσχα για όσους έχουν ανάγκη   

Αγαθά για το πασχαλινό τραπέζι και είδη πρώτης ανάγκης σε Ιδρύματα  

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star (23/4/2022) για την προσφορά ειδών για το πασχαλινό τραπέζι από το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» και το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»  

Μια μεγάλη αγκαλιά αγάπης και ζεστασιάς για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη άνοιξαν μέσα στις Άγιες Ημέρες  του Πάσχα το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» και το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».

ΕΛΠΙΔΑ: Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη μοίρασε δώρα στα παιδιά για το Πάσχα

Με πρωτοβουλία της κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη και το φετινό Πάσχα εστάλησαν αγαθά για το Πασχαλινό τραπέζι και είδη πρώτης ανάγκης σε Δήμους, Μητροπόλεις, φορείς και Ιδρύματα σε ολόκληρη την Ελλάδα.

«Αυτές τις Άγιες Ημέρες η σκέψη και οι προσευχές μας είναι στο πλευρό των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.  Αποτελεί χρέος όλων μας να προσφέρουμε και να σταθούμε στο πλευρό όσων μας χρειάζονται.  Με μικρότερες ή μεγαλύτερες πράξεις αλληλεγγύης και προσφοράς να ζεστάνουμε τις καρδιές και να χαρίσουμε ελπίδα στους συνανθρώπους μας» είπε σε δήλωση της η κυρία Βαρδινογιάννη.

Ουκρανία: Στην ογκολογική μονάδα «Ελπίδα» τα παιδιά με καρκίνο

Μητροπόλεις, Δήμοι και Φορείς δέχτηκαν με μεγάλη συγκίνηση αυτή την προσφορά αγάπης και συγκεκριμένα:

Δήμοι:

Οι Δήμοι Σαλαμίνας και Κηφισιάς παρέλαβαν τρόφιμα μακράς διαρκείας για το πασχαλινό τραπέζι απόρων οικογενειών των δύο Δήμων.

 

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του Δημάρχου Κηφισιάς κυρίου Γιώργου Θωμάκου: « Ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά την κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ»  που σταθερά και διαχρονικά ενισχύει κάθε Πάσχα τους απόρους του Δήμου μας. Αυτές οι ενέργειες φωτίζουν τον κόσμο δίνουν ελπίδα και αισιοδοξία», αλλά και της Δημοτικής Συμβούλου, αρμόδιας για θέματα Τουρισμού κυρίας Νίνας Βλάχου: «Είναι η δωδέκατη  χρονιά  που η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η Μαριάννα της καρδιάς μας, η Μαριάννα της Ελπίδας είναι αρωγός αυτών των 500 ανθρώπων που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του Δήμου μας. Για αυτούς τους ανθρώπους η Μαριάννα τοποθετεί  ένα μπουκέτο καλοσύνης και αγάπης στο τραπέζι τους, το χριστουγεννιάτικο και το πασχαλινό. Η Μαριάννα είναι πάντα κοντά μας δεν έχω λόγια ότι και να πω θα είναι λίγο».

Ο Θ.Πλεύρης στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «ΕΛΠΙΔΑ»

Μητροπόλεις:

Η Ι. Μητρόπολη Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων, που στηρίζει κατοίκους, ηλικιωμένους και μοναχικούς ανθρώπους που κατοικούν στα ορεινά χωριά του νότιου τμήματος του Νομού Ρεθύμνης, καθώς και η Ιερά Μητρόπολη Νικαίας που στηρίζει περισσότερες από 400 άπορες οικογένειες παρέλαβαν τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη πρώτης ανάγκης αλλά και είδη για το πασχαλινό τραπέζι.

Εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλέξιο, ο πατήρ Γεώργιος Ζώρζος ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για τη διαχρονική της στήριξη: «Η φιλόστοργη προσπάθεια που κάνει η κυρία Βαρδινογιάννη πολλά χρόνια  τώρα είναι σημαντική.  Όπου κι αν βρίσκεται σκουπίζει δάκρυα  πονεμένων ανθρώπων, ορφανών ανθρώπων, ανθρώπων  που δεν έχουν εργασία και έχουν πολλά παιδάκια. Ένα μεγάλο και ειλικρινές ευχαριστώ ως εκ στόματος του Μητροπολίτη μας».

Φορείς: 

Παράλληλα, εστάλησαν πακέτα με τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη για το πασχαλινό τραπέζι στους παρακάτω φορείς και ιδρύματα: Παιδικά Χωριά SOS,  Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα,  Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης, τρόφιμα μακράς διάρκειας,  Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά και στις Κοινωνικές Δομές του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και νήσων.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και νήσων, κύριος Ιωάννης Μαρωνίτης, μίλησε με λόγια καρδιάς για την προσφορά της κυρίας Βαρδινογιάννη:  «Ευτυχώς για εμάς υπάρχει ο καλός μας άγγελος η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη που δίνει πάντα ένα φωτεινό παρών μας ενισχύει ηθικά και τώρα όπως βλέπετε με τεράστιες ποσότητες τροφίμων.  Υπάρχει η Ελπίδα, υπάρχει η κυρία Βαρδινογιάννη που πάντα είναι στο πλευρό μας και στηρίζει τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται εδώ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top