Παραλίγο τραγωδία - Αλεξιπτωτιστής κρεμόταν από C-130

Δεν άνοιξε το αλεξίπτωτο του - Τον συγκράτησε ο κρίκος ασφαλείας

Παραλίγο τραγωδία θα είχαμε στις Ειδικές Δυνάμεις, όταν κατά τη διάρκεια ρίψης αλεξιπτωτιστών, ένας από αυτούς έμεινε για μερικά λεπτά κρεμασμένος στον αέρα.

Αντιστράτηγος Ρουσάκης σε Leaders: Ειδικές δυνάμεις στον ελληνικό στρατό

Πριν από λίγες μέρες, ένα ελληνικό C-130, που μετέφερε άνδρες των ειδικών δυνάμεων, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Όταν έφθασε στα 5.000 πόδια άναψε το πράσινο φως για να αρχίσει η ρίψη των αλεξιπτωτιστών με στατικό ιμάντα. Ο πρώτος άνδρας από το στικ των 40 αλεξιπτωτιστών έφυγε στο κενό από την πλαϊνή πόρτα του αεροπλάνου.

Ο ιμάντας όμως δεν άνοιξε το αλεξίπτωτο. Το αποτέλεσμα ήταν ο θαρραλέος αλεξιπτωτιστής να κρεμαστεί στο κενό για αρκετά λεπτά της ώρας, σε απόσταση 4,5 μέτρων από το αεροσκάφος, καθώς τόσο είναι το μήκος του ιμάντα.

Ο αλεξιπτωτιστής δεν έχασε ούτε στιγμή το θάρρος του και, προσπαθώντας να απελευθερώσει το αλεξίπτωτό του, τον κράτησε ο κρίκος ασφαλείας που συνδέει τον ιμάντα με τον σάκο που έχει το αλεξίπτωτο και βρίσκεται περασμένος σε συρματόσχοινο εντός του αεροσκάφους .

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έκανε άλμα με αλεξίπτωτο και κατάδυση

Ωστόσο, οι άριστα εκπαιδευμένοι ειδικοδυναμίτες για τη διαχείριση ακραίων περιστατικών με αστραπιαίες κινήσεις τράβηξαν μέσα στη καμπίνα τον Έλληνα αλεξιπτωτιστή.

Ο  Αρχηγός ΓΕΕΘΑ  τις επόμενες ημέρες θα τιμήσεις αυτούς τους θαρραλέους άνδρες των ειδικών δυνάμεων.

Δείτε εδώ το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top