Πάτρα: «Η Ίριδα δίνει τη χαριστική βολή στη δράστιδα ή τους δράστες»

Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση της Πάτρας από τον Γ. Λέων

Ο θάνατος της Ίριδας θα καταδικάσει οριστικά τον δράστη ή τους δράστες σύμφωνα με τον Γρηγόρη Λέων. Τα στοιχεία που θα έρθουν στο φως θα είναι αδιάσειστα και αδιαμφισβήτητα.

Δεν τίθεται θέμα ιατρικού λάθους, είπε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας. Πιθανές είναι και νέες συλλήψεις.

Αντίστροφα φαίνεται να μετρά ο χρόνος για νέες αποκαλύψεις σχετικά με τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα. 

Πάτρα: Νέα σύλληψη φέρνει η κατάθεση «κλειδί»

Σήμερα ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στην ΕΡΤ, εμφανίστηκε σίγουρος ότι τα στοιχεία που θα έρθουν στο φως για τα τρία παιδιά στην Πάτρα θα είναι αδιάσειστα και δε θα αφήνουν το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης από τα άτομα που θα κατηγορηθούν. 

«Ακόμα και σε δικαστικό επίπεδο, το παιδί το οποίο δίνει την καθοριστική βολή στη δράστιδα ή στους δράστες είναι η Ίριδα. Θα δείτε ότι στην Ίριδα δε θα μπορέσει να υπάρξει κανένα επιχείρημα, ούτε σε επίπεδο δικαστηρίου, ούτε σε κανένα άλλο επίπεδο από τη δράστιδα ή τους δράστες», είπε ο κ. Λέων.

Αναφερόμενος στην απόφασή του να αποσυρθεί από την υπόθεση ο ίδιος εξήγησε:

«Ζω ένα μαρτύριο» - Τα κλάματα της Ρούλας Πισπιρίγκου στη φυλακή

«Νομίζω ότι σε αυτή την υπόθεση προσπάθησα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Βλέπαμε μια υπόθεση, η οποία εξελισσόταν για τα τρία παιδιά, χωρίς ουσιαστικά να έχουν θέσει οι γονείς κάποιο τεχνικό σύμβουλο, για να υπερασπιστεί, αν θέλετε, τους θανάτους των τριών παιδιών.

Νομίζω κι εγώ και οι υπόλοιποί συνάδελφοι που συμμετείχαμε στον δημόσιο διάλογο ένα από τα μελήματά μας ήταν προφανώς να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη για θέματα της επιστήμης μας, για να αντιλαμβάνεται τους όρους οι οποίοι ήταν σύνθετοι και από την άλλη μεριά να υπερασπιστούμε όσο καλύτερα μπορούμε την επιστημονική αλήθεια σε αυτά τα παιδιά. Με τον ορισμό των δυο πραγματογνωμόνων, δύο ανθρώπων τους οποίους πρέπει να σας πω ως πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας ότι απόλυτα εμπιστευόμαστε, νομίζω έχει κλείσει ένας κύκλος», είπε.

Αποκλειστικό: Η Ρούλα Πισπιρίγκου το βράδυ πριν την απόπειρα αυτοκτονίας

Πάτρα: Τι βρέθηκε στο τάμπλετ της Τζωρτζίνας

Το τάμπλετ το οποίο θάφτηκε μαζί με την Τζωρτζίνα γίνεται πλέον φύλλο και φτερό στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν βρεθεί κάποιες παιδικές εκπομπές που έβλεπε η Τζωρτζίνα, αλλά και η σύνδεση με έναν λογαριασμό email, ο οποίος φέρεται να ανήκει στη μητέρα. 

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ο λόγος που αργεί να καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης

Γι’ αυτά υπάρχει πρόσβαση και από τις ηλεκτρονικές συσκευές, οι οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πριν από λίγες μέρες στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη.

Πάτρα: «Δεν υπάρχει ιατρικό λάθος»

Κατηγορηματική ότι δεν υπάρχει η περίπτωση ιατρικού λάθους στον θάνατο της Τζωρτζίνας εμφανίστηκε από την πλευρά της η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου. 

Όπως είπε, οι συνάδελφοί της θα καταθέσουν ό,τι πραγματικά συνέβη στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο από την πρώτη ανακοπή που έπαθε το παιδί και μετά την πορεία του στο νοσοκομείο του Ρίου. 

Ο κουμπάρος της Ρούλας μόνο στο Star: «Δεν μπορώ να βγω από το σπίτι μου»

«Ιατρικό λάθος δε διαπιστώνεται εκ μέρους των γιατρών. Γνωρίζουν πολύ καλά οι γονείς ότι είχαν την απεριόριστη φροντίδα και από τα δυο νοσοκομεία. Αυτό που προκύπτει ήταν μια μεγάλη αγωνία των γιατρών να μπορέσουν να αποκρυπτογραφήσουν αυτό που βλέπαν μπροστά τους», είπε.

Τι ερευνούν οι ιατροδικαστές για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ότι υπάρχουν σοβαρά στοιχεία για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών στην Πάτρα, είπε:

«Έχει σημασία ότι το λέει ο υπουργός, αλλά και πολλοί ιατροδικαστές έχουν βγει και μιλάνε για αστοχίες σε ό,τι αφορά στα αίτια θανάτου του πρώτου και του δεύτερου παιδιού. Για αυτό και οι δυο εισαγγελείς ζητούν εκ νέου ιατροδικαστικές πραγματογνωμοσύνες, προκειμένου να δούμε ποια ήταν τα αίτια θανάτου των παιδιών. Καταρχήν ξεκινάμε να δούμε αν ήταν εγκληματική ενέργεια και μετά να δούμε ποιος μπήκε σε αυτή τη διαδικασία, αν υπάρχουν συμμέτοχοι. Όπου χρειάζεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, όπου δηλαδή τα αποδεικτικά μέσα το σηματοδοτούν και το ενισχύουν αυτό, ο ανακριτής θα εκδώσει ένταλμα σύλληψης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top