Θεσσαλονίκη: Στο Top 20 των πόλεων του κόσμου για digital nomads

Διαθέτει ποιότητα ζωής, πολύ καλή σύνδεση στο Internet και γραφικά τοπία

Fiber To The Home Θεσσαλονίκη

Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι θα μπορούσες να κάνεις «γραφείο» σου οποιοδήποτε μέρος του κόσμου; Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα laptop και πολύ καλή σύνδεση στο Internet. Αν μάλιστα το τοπίο είναι ζεστό και φιλόξενο, τότε μιλάμε για τον απόλυτο συνδυασμό… business and pleasure!

Τα παραπάνω κριτήρια πληροί η Θεσσαλονίκη, η οποία το 2021 βρέθηκε στο ΤΟP 20 της παγκόσμιας κατάταξης με τις πόλεις που είναι ιδανικές για digital nomads.

Σύμφωνα με το Big 7 Travel, η συμπρωτεύουσα καταλαμβάνει την 16 θέση ανάμεσα σε 50 χώρες που θεωρούνται ως οι πιο ελκυστικοί προορισμοί για τηλεργασία. Μάλιστα, η «Νύμφη του Θερμαϊκού» είναι πολύ πιο πάνω στην κατάταξη από την Πράγα (που βρίσκεται στην 47η θέση), από τη Λισαβόνα (46η θέση), από την Ελβετία (44η θέση), από τη Βουδαπέστη (38η θέση) αλλά και από τη Μαδρίτη (32η θέση).

Ποιος δεν έχει ονειρευτεί να ζει και να εργάζεται σε μια ιστορική, γραφική πόλη στην καρδιά της Μεσογείου η οποία φημίζεται για τις γαστριμαργικές της απολαύσεις, τους φιλόξενους κατοίκους αλλά και τα εκθαμβωτικά τοπία; 

Η Θεσσαλονίκη διαθέτει όλα αυτά και ακόμα περισσότερα, καθώς εκτός των άλλων, φημίζεται και για την πρωτοπορία της στην τεχνολογία. Στη συμπρωτεύουσα θα βρεις αξιόπιστες ταχύτητες Internet μέσω του COSMOTE Fiber, του μεγαλύτερου δικτύου οπτικών ινών της χώρας που φέρνει στο δήμο Θεσσαλονίκης 100% οπτική ίνα μέχρι τα σπίτια και εγγυημένες ταχύτητες 100 & 200Μbps. 

Μέσω της υποδομής Fiber To The Home, οι κάτοικοι αλλά και οι digital nomads της Θεσσαλονίκης έχουν πλέον την δυνατότητα να απολαμβάνουν αξεπέραστη εμπειρία Internet με downloading σε δευτερόλεπτα, οnline gaming χωρίς lagging, αδιάκοπο HD video streaming και ταυτόχρονη online σύνδεση όλων των συσκευών της οικογένειας. 

Πολύ σημαντικό είναι επίσης ότι η διαδικασία εγκατάστασης της οπτικής ίνας στο σπίτι είναι απλή και δεν επηρεάζει το σπίτι ούτε τη τηλεφωνική σύνδεση και συνεπώς δε διακόπτεται το Internet μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ενεργοποίησης.

Άλλωστε η Θεσσαλονίκη δε σταματάει να δημιουργεί, να ξεχωρίζει και να αφουγκράζεται τους ανθρώπους της, προσφέροντάς τους ποιότητα σε συνδυασμό με χαμηλό κόστος ζωής. 

Αν είσαι digital nomad, έχει φροντίσει και τον χώρο του «γραφείου» σου, διαθέτοντας πολλούς co-working χώρους, ξενοδοχεία αλλά και ελκυστικά Cafés.

Kαι αν κουραστείς από τη δουλειά; Η Θεσσαλονίκη έχει «προνοήσει» και γι΄αυτό. Χαλάρωσε, κάνοντας μία βόλτα στις πολλές, «ζωντανές» γειτονιές της με την ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία, την ιστορία και την αρχιτεκτονική που σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις.

Αγαπημένος προορισμός για όσους ασχολούνται με street photography, η Θεσσαλονίκη δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την Camden Town του Λονδίνου και την Montmartre του Παρισιού. 

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η συμπρωτεύουσα συγκαταλέγεται στα πιο δημοφιλή τουριστικά μέρη. Είναι η γη των ηρώων, των ποιητών, τόπος επικών μαχών αλλά και αρχαίων πολιτισμών. Όσο για την κουζίνα της; Σε ταξιδεύει μέσα από αιώνες παράδοσης και πολιτισμού.

Με περίπου 1.000.000 κατοίκους, η «Βασίλισσα του Βορρά» διαθέτει όλες τις ευκολίες και τις ανέσεις ώστε να φιλοξενήσει digital nomads από τη χώρα μας αλλά και από τον υπόλοιπο κόσμο!

Φιλόξενη και γενναιόδωρη παραμένει την ίδια στιγμή ιστορική και avant-garde. Υπήρξε πάντα πολιτιστικό σημείο συνάντησης, όπου όνειρα, ιδέες, οράματα και trends συνδυάζονται δίνοντας την απαραίτητη έμπνευση σε έναν digital nomad.

Αν σε όλα τα παραπάνω συμπεριλάβουμε το διεθνές αεροδρόμιο που διαθέτει, τη θρυλική νυχτερινή ζωή για την οποία φημίζεται αλλά και τον απολαυστικό περίπατο στη Νέα Παραλία, τότε η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, είναι δικαιολογημένα ένας από τους must visit προορισμούς!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top