Μαζί Φιλιππίδης - Λιγνάδης στο δικαστήριο

Η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη στο πλευρό του

Οι δύο ηθοποιοί έφτασαν μαζί στα δικαστήρια, φορώντας χειροπέδες / Βίντεο star.gr - Ανέστης Συμεωνίδης

Μαζί έφτασαν λίγο πριν τις 9 το πρωί στα δικαστήρια ο Πέτρος Φιλιππίδης και ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Οι δύο ηθοποιοί φορούσαν χειροπέδες, με τον κ. Λιγνάδη να περπατάει με σκυφτό το βλέμμα, σε αντίθεση με τον Πέτρο Φιλιππίδη που φαινόταν να «επεξεργάζεται» τον χώρο με το βλέμμα του. Εκεί βρίσκεται και η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη, Ελπίδα Νίνου, η οποία τον στηρίζει από την πρώτη στιγμή. 

Πέτρος Φιλιππίδης

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη γίνεται κεκλεισμένων των θυρών / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

A. Μπουρδούμης: Η πρώτη αντίδραση μετά την έναρξη της δίκης Φιλιππίδη

Οι δίκες των δύο ηθοποιών συνεχίζονται σήμερα, με τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη να γίνεται κεκλεισμένων των θυρών. 

Πέτρος Φιλιππίδης: Αυτό είναι το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Λιγνάδης

Ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε σκυφτό το βλέμμα κατά την προσαγωγή του στο δικαστήριο / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Συγκεκριμένα, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, συνεχίζεται σήμερα η κατάθεση της πρώτης από τις τρεις ηθοποιούς που καταγγέλλουν για βαριές πράξεις σεξουαλικής βίας τον συνάδελφο τους Πέτρο Φιλιππίδη.

Μοντάνα

Η Τζεφ Μοντάνα, μάρτυρας κατηγορίας κατά του Δημήτρη Λιγνάδη / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Δίκη Λιγνάδη: Το πρώτο θύμα που κατέθεσε μιλά αποκλειστικά στο Star

Υπενθυμίζεται ότι ομόφωνα οι τρεις τακτικοί δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας αποφάσισαν οι δύο πρώτες από τις τρεις καταγγέλουσες για την υπόθεση Φιλιππίδη να καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών.

Φιλιππίδης δίκη

Οι τρεις καταγγέλλουσες ηθοποιοί στη δίκη κατά του Πέτρου Φιλιππίδη / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi (αρχείο)

Κούγιας: Τι απάντησε για το εάν θα αναλάβει την Πισπιρίγκου

«Σήμερα προβλέπεται η εξέταση του δεύτερου προσώπου που έχει κατηγορήσει τον κ. Λιγνάδη ότι τον βίασε σε κάποιες ημερομηνίες του καλοκαιριού του 2015. Ο φερόμενος ως βιασθείς έχει αλλάξει τις ημερομηνίες αυτές, όπως και τους τόπους, κατ’ επανάληψη. Θα κάνουμε τα πάντα για να βοηθήσουμε να γίνει μια δίκαιη δίκη», δήλωσε έξω από τα δικαστήρια ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο ίδιος, απαντώντας στο εάν θα αναλάβει την Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζορτζίνας, είπε: «Φαίνεται ότι οποιαδήποτε δύσκολη υπόθεση στην Ελλάδα νομίζουν όλοι ότι θα τη διεκπεραιώσω εγώ. Δεν αποδέχομαι όλες τις προτάσεις».

«Δεν αποδέχομαι όλες τις προτάσεις», είπε ο Αλέξης Κούγιας, απαντώντας στο εάν θα αναλάβει τη Ρούλα Πισπιρίγκου / Βίντεο star.gr - Ανέστης Συμεωνίδης

Παράλληλα, είπε με αιχμές για τις παραιτήσεις των δύο δικηγόρων της κας Πισπιρίγκου: «Όταν δέχεσαι να αναλάβεις μια υπόθεση, όποια κι αν είναι αυτή, απαγορεύεται να παραιτηθείς. Εάν σε ενοχλεί μια υπόθεση, δεν είσαι υποχρεωμένος να την αναλάβεις. Διαφωνώ με αυτές τις παραιτήσεις»

«Βλέπω κάθε μέρα συνδικαλιστές της αστυνομίας, ιατροδικαστές, ψυχίατρους, τον κάθε πικραμένο να αποφαίνεται περί μίας ποινικής δίκης. Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα», σημείωσε.

Ο ίδιος, είπε πως θα τον ενδιέφερε πολύ να αναλάβει την υπόθεση εάν είχε συναντηθεί πριν μαζί της, γνώριζε το περιεχόμενο της δικογραφίας και μπορούσε να την υπερασπιστεί.

«Δε με επέλεξαν και δεν μπορώ να δεχθώ αυτή τη στιγμή. Αν ήμουν αυτός που θα είχε επιλέξει, όταν η υπόθεση ήταν στη διερεύνηση, θα μπορούσα να την εκπροσωπήσω», σημείωσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top