Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Ελληνικά και γαλλικά Ραφάλ έκλεψαν την παράσταση  

Εντυπωσιακή η στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα

Με τη λαμπρή στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα, κάτω από έναν ηλιόλουστο αττικό ουρανό, γιορτάστηκε η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου. Ελληνικά αεροσκάφη Ραφάλ πέταξαν για πρώτη φορά σε παρέλαση, κλέβοντας την παράσταση, πάνω από το μνημείο του Άγνώστου Στρατιώτη. 

25η Μαρτίου: Η συγκλονιστική παρέλαση των Ευζώνων

Ακολούθησαν άλλα τέσσερα γαλλικά Ραφάλ, από το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκολ», υπό το βλέμμα των υπουργών Άμυνας Ελλάδας και Γαλλίας.  

Εντυπωσιακή ήταν και φέτος η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα, με τα άρματα Μάχης, το Πυροβολικό και όλα τα υπόλοιπα τμήματα Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας.  

Οι Έυζωνες της Προεδρικής Φρουράς στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Οι Έυζωνες της Προεδρικής Φρουράς στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου  

 «Το παράδειγμα των αγωνιστών του ‘21 μας εμπνέει και μας εμψυχώνει στη διαρκή προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας» δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την εθνική επέτειο.    

Για πρώτη φορά παρήλασαν τα νεοαποκτηθέντα τεθωρακισμένα οχήματα Μ1117 του Στρατού, ενώ επίσης για πρώτη φορά στην Αθήνα, πέταξε και το θρυλικό αεροσκάφος «Spitfire», συνοδευόμενο από ένα F-16. 

Τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου;

Το αντιαρματικό «Κροτάλ»  ήταν το μόνο ρωσικό οπλικό σύστημα που έκανε φέτος την εμφάνισή του στην παρέλαση, ενώ για πρώτη φορά απέδωσε τιμές στρατιωτικό άγημα από τη Γαλλία.  

Μαχητικά όλων των τύπων, ελικόπτερα όλων των κλάδων, καθώς και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας P-3 πέταξαν επίσης πάνω από την Αθήνα. 

Εντυπωσιακή για μια ακόμη φορά ήταν και η παρουσία των επίλεκτων τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, με τους πεζοναύτες, τους αλπινιστές και τους βατραχανθρώπους του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος. 

Λόχος των ΛΟΚ στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Λόχος των ΛΟΚ στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 

«Είμαστε απέναντι στον αναθεωρητισμό» τόνισε μετά την παρέλαση ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top