Άστατος ο καιρός σήμερα - Πού αναμένονται καταιγίδες και χιόνια

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Η πρόγνωση του καιρού από το Star για την Τετάρτη 23 Μαρτίου

Άστατος θα είναι σήμερα, Τετάρτη 23 Μαρτίου, ο καιρός. Αν και στη δυτική και βόρεια Ελλάδα οι καιρικές συνθήκες θα είναι βελτιωμένες, στην υπόλοιποη χώρα αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και κυρίως στην Κρήτη.

Έντονα φαινόμενα αναμένονται στις νότιες Κυκλάδες και στην Κρήτη, όπου θα ξεσπάσουν καταιγίδες, με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων χαλαζοπτώσεων. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και σε ορεινά κυρίως τμήματα της Κρήτη.

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

Στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη με λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων χιονοπτώσεων στα ορεινά το πρωί.
Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την 'Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται λίγες νεφώσεις, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν όρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 16 βαθμούς και στο εσωτερικό της Ηπείρου από -01 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, τη νοτιοανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Τα φαινόμενα θα σταματήσουν από το μεσημέρι στα βόρεια και μέχρι το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, πρόσκαιρα έντονες στην Κρήτη, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν όρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι και σταδιακή βελτίωση. Στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το πρωί θα είναι κατά τόπους έντονα. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Στα Δωδεκάνησα ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι 5 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά αναμένονται στην Εύβοια. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα σταματήσουν και από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top