Σωτήρης Τσιόδρας: Πιθανή μία νέα παραλλαγή του κορωνοϊού 

Τι ρόλο θα παίξει η ουκρανική κρίση στην πανδημία

Σε συζήτηση που διοργανώθηκε σήμερα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε για το ενδεχόμενο μίας νέα παραλλαγής του κορωνοϊού, ενόψει και του προσφυγικού ζητήματος. 

Κορωνοϊός: «Νέο επιδημικό κύμα που θα κορυφωθεί το Πάσχα»

Μεταξύ άλλων, ο κύριος Τσιόδρας δήλωσε πως η κατάσταση στην Ουκρανία είναι πιθανό να «γεννήσει» μία νέα παραλλαγή: «Η Αφρική ήταν η γενέτειρα νέων στελεχών. Είναι πολύ σημαντική η εμβολιαστική κατάσταση και η διασπορά σε ένα πληθυσμό, για την εμφάνιση νέων παραλλαγών», ανέφερε συγκεκριμένα.

ΕΟΔΥ: Έρχονται αλλαγές στο testing κορωνοϊού -Ποιοι θα πρέπει να κάνουν

Για το ίδιο ενδεχόμενο μίλησε και η καθηγήτρια επιδημιολογίας Παγώνα Λάγιου «Σχετικά με μια νέα παραλλαγή, αυτή δεν αποκλείεται. Μπορεί αν προκύψει από την ανθρωπιστική κρίση στην Ουκρανία, με τις μεταναστευτικές ροές στην Ευρώπη και μάλιστα σε πληθυσμούς που δεν έχουν υψηλά ποσοστά εμβολιασμού. Στην Κίνα, επίσης, βλέπουμε αύξηση πάλι της διασποράς κι αυτό είναι ενδεικτικό, επειδή εκεί υπάρχει μεγάλος πληθυσμός», σημείωσε η κα Λάγιου και πρόσθεσε πως αυτή η πανδημία έχει αποδείξει πως δεν μπορούμε να κάνουμε ασφαλείς προβλέψεις.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top