«Πήδα καμιά μάντρα»: Χαμός στη δίκη Λιγνάδη μεταξύ Κούγια και Βλάχου

Διεκόπη η διαδικασία για να ηρεμήσουν τα πνεύματα

Ένταση επικράτησε στη δικαστική αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου συνεχίζεται σήμερα η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για τέσσερις βιασμούς. 

Το δικαστήριο διέκοψε για λίγο, καθώς τα αίματα άναψαν μεταξύ του συνηγόρου του κ. Λιγνάδη, Αλέξη Κούγια και του δικηγόρου ενός από τα θύματα, Γιάννη Βλάχου. 

Δίκη Λιγνάδη: Ο 26χρονος «σπάει» τη σιωπή του

Υπήρξαν συνεχείς αντεγκλήσεις ανάμεσα στους δύο δικηγόρους, όμως η ένταση έφτασε στο κόκκινο όταν ο κ. Κούγιας δήλωσε ότι γνώριζε τη διεύθυνση του πρώτου μάρτυρα στην Ελλάδα. 

Λιγνάδης

Ο Δημήτρης Λιγνάδης έφτασε στο δικαστήριο λίγο μετά τις 08:00 το πρωί

Ο διάλογος που ακολούθησε ήταν απίστευτος:

Λιγνάδης: Ο Κούγιας υπέβαλλε μήνυση κατά του πρώτου καταγγέλοντα για βιασμό

Βλάχος: Έχετε βάλει μπράβους και ρουφιάνους να παρακολουθείτε τους μάρτυρες;

Κούγιας: καταγράψτε το στα πρακτικά αυτό!

Πρόεδρος: Παρακαλώ σταματήστε!

Βλάχος: Μην παραποιείτε την πραγματικότητα, δεν είναι τηλεόραση εδώ!

Κούγιας: Κάτσε με τον Τριανταφυλλόπουλο εσύ…

Βλάχος: Πηδά τη μάντρα και εσύ!

Νωρίτερα, ο Αλ. Κούγιας σχολιάζοντας την κατάθεση του πρώτου μάρτυρα, τον χαρακτήρισε «διεθνή απατεώνα». 
 

Δημήτρης Λιγνάδης: «Γδύθηκε τελείως, εγώ δεν μπορούσα να κουνηθώ»

Έκανε λόγο για κενά και αντιφάσεις του μάρτυρα καταλήγοντας ότι «ο Δ. Λιγναδης έχει μηνύσει τον μάρτυρα για ψευδή κατάθεση, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση και έχει ζητήσει να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στην εισαγγελία της Αθήνας για να λογοδοτήσει ο επικίνδυνος αυτός μάρτυρας για τη ψευδή κατασκευή του, που όπως θα αποδειχθεί αποτελεί μέρος μιας σκευωρίας όπου συνεργάστηκαν δικηγόροι, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και αδίστακτοι μάρτυρες».

Ο κ. Κούγιας επανέλαβε ότι η εικόνα που επιχειρούσε να αποδώσει για τον εαυτό του ο μάρτυρας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο βιογραφικό του σημείωμα, είναι αναληθής.  «Ο μάρτυρας διάγει πολυτελή βίο, ενώ είναι ανεπάγγελτος και αυτό προκαλεί ερωτηματικά» είπε, κάνοντας λόγω για «δικτατορία της ιδιαιτερότητας».

Να εκτυπωθούν τα ψηφιακά αρχεία

Στην έναρξη της σημερινής διαδικασίας ο δικηγόρος των θυμάτων, Γιάννης Βλάχος, κατέθεσε αίτημα για την επισκόπηση υλικού που έχει κατασχεθεί από το σπίτι του αδελφού του Δ. Λιγνάδη προκειμένου «οι ένορκοι να δουν τα ανήλικα αγκαλιά με τον κατηγορούμενο σε πορνογραφικές στάσεις».

Ο Γ. Βλάχος επεσήμανε ότι πρόκειται για αρχεία ηλεκτρονικά, φωτογραφίες και αρχεία ανταλλαγής μηνυμάτων καθώς και ένα παλιό τηλέφωνο.

Ο εισαγγελέας επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο αίτημα.

Επίσης, ο δικηγόρος προσκόμισε σύμβαση εργασίας του 27χρονου, ο οποίος έχει καταγγείλει τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό σε ηλικία 16 ετών ως σωφρονιστικού υπαλλήλου στη Σουηδία που έληξε στις 28/02/2022, καθώς και άλλα έγγραφα τα οποία φαίνεται να επιβεβαίωναν τα όσα υποστήριξε ο μάρτυρας κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.

Η υπεράσπιση από την πλευρά της υπέβαλε στο δικαστήριο και τη μηνυτήρια αναφορά κατά του πρώτου μάρτυρα.

Δημήτρης Λιγνάδης: Τι είχε καταθέσει ο πρώτο μάρτυρας

Ο πρώτος μηνυτής του Δημήτρη Λιγνάδη είχε καταθέσει στη δίκη ότι βιάσθηκε από τον κατηγορούμενο, μέσα στο σπίτι του, όπου τον είχε προσκαλέσει για να συζητήσουν για το μέλλον του στο χώρο του θέματος.

Λιγνάδης δίκη

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου αρνείται όλες τις κατηγορίες

Εκεί ο κατηγορούμενος, κατά τους ισχυρισμούς του, τον «κέρασε» ποτό και τσιγάρο και ο ίδιος σχεδόν αμέσως μετά έχασε τις αισθήσεις του. 

Δημήτρης Λιγνάδης: «Είμαι αθώος, αρνούμαι όλες τις κατηγορίες»

«Ο Λιγνάδης με χειρίστηκε, με εκμεταλλεύτηκε. Εκμεταλλεύτηκε την αθωότητα μου σε αυτή την ηλικία που δεν είχα εμπειρίες από τίποτα. Ήμουν το κατάλληλο θύμα. Μου πήρε πολλά χρόνια να το διαχειριστώ μόνος αυτό το πράγμα. Επηρέασε τη φύση μου, άρχισα να νιώθω ενοχή, ότι εγώ έκανα κάτι λάθος» είπε και περιγράφοντας τον βιασμό του ανέφερε:

Δίκη Λιγνάδη: «Θα σαπίσεις στη φυλακή», φώναζε ο κόσμος

« Ήπια το πότο έκανα και το τσιγάρο που μου πρόσφερε…..Ένιωθα σαν ταχυπαλμίες, ότι δεν καταλαβαίνω τί γίνεται γύρω μου. Βγήκα έξω στο μπαλκόνι και έγειρα στον καναπέ. Ένιωθα ότι ήταν πολύ κλειστά στο σαλόνι. Έκατσα στο καναπέ στο μπαλκόνι. Ο κατηγορούμενος γδύθηκε τελείως. Εγώ εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσα να σηκώσω ούτε χέρι, ούτε πόδι. Τότε, με βίασε. Ήθελα να γυρίσω από την άλλη αλλά δεν μπορούσα. Ήθελα να μιλήσω αλλά δεν μπορούσα. Έχασα τις αισθήσεις μου μετά από αυτό, το οποίο πρέπει να κράτησε ένα, δυο, τρία λεπτά. Ξύπνησα την επόμενη ημέρα, με κάτω το παντελόνι και το εσώρουχό μου».

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top