Δημήτρης Λιγνάδης: «Γδύθηκε τελείως, εγώ δεν μπορούσα να κουνηθώ»

Η περιγραφή του πρώτου θύματος - Η γνωριμία με τον σκηνοθέτη και ο βιασμός

Συνεχίζεται η δίκη σήμερα για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. Το αίτημα του δικηγόρου του, Αλέξη Κούγια, να απομακρυνθεί από την αίθουσα άνδρας που είχε καταγγείλει τον ηθοποιό και η υπόθεσή του έχει παραγραφεί - Βίντεο από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Ανατριχιαστική ήταν η περιγραφή του πρώτου θύματος του Δημήτρη Λιγνάδη ενώπιον του δικαστηρίου. Ο πρώτος καταγγέλων δώδεκα χρόνια μετά τη γνωριμία του με τον σκηνοθέτη έχει καταγωγή από την Αίγυπτο και πλέον ζει στη Σουηδία. 

Ισχυρίζεται πως γνώρισε τον Δημήτρη Λιγνάδη μέσω facebook όταν ήταν 14 ετών και πως έπεσε θύμα βιασμού όταν ήταν 16 ετών.  

Μεταξύ άλλων, στην κατάθεσή του ο μάρτυρας δήλωσε πως όταν ήταν έφηβος ήθελε να γίνει τραγουδιστής και ηθοποιός και επιδίωξε να γνωρίσει τον Δημήτρη Λιγνάδη μέσω facebook, μετά από προτροπή ενός ανήλικου φίλου του. 

Δημήτρης Λιγνάδης: «Είμαι αθώος, αρνούμαι όλες τις κατηγορίες»

Ο ίδιος περιέγραψε πως γνώρισε από κοντά τον ηθοποιό όταν του πρότεινε να τον παραλάβει από το αεροδρόμιο και να τον πάει στο σπίτι του. Ο 14χρονος δέχθηκε, και στο αυτοκίνητο ήταν μαζί με δύο φίλους του. «Ήρθε πολύ γρήγορα και ξεκινήσαμε για το ολυμπιακό χωριό που ήταν το σπίτι μου. Είχαμε βάλει μουσική στο αυτοκίνητο και τραγουδάγαμε, μας προσέγγισε με πολύ φιλικό τρόπο, μου είχε κόψει και τον ενικό από πολύ νωρίς. Τον έβλεπα σαν έναν φίλο μου, μέντορα, άνθρωπο που θα με βοηθήσει. Φτάσαμε σπίτι. Άρχισε και μας μίλαγε για θέατρο, για τις εμπειρίες του». 

Στη συνέχεια, όμως, οι φίλοι του 14χρονου έφυγαν, και τότε είναι που ο Δημήτρης Λιγνάδης προσπάθησε να τον κακοποιήσει σεξουαλικά, σύμφωνα με την κατάθεσή του. 

«Μετά από δύο ώρες περίπου οι φίλοι μου έφυγαν. Εγώ ήμουν ντροπαλός, είχα μπροστά μου ένα γνωστό ηθοποιό, κάθισε δίπλα μου και μου έλεγε τι «κούκλος που είσαι;», είχα παγώσει δεν έλεγα τίποτα, μου έλεγε «είσαι ωραίος, θα γίνεις γνωστός». Άρχισε να με χαϊδεύει στα πόδια, δεν ήξερα τι να πω, απλά έλεγα ευχαριστώ. Εκεί, ξεκίνησε να μου πιάνει τα γεννητικά όργανα και εγώ άρχισα να τρέμω, αλλά δεν μπόρεσα να αμυνθώ. Έβαλε τα χέρια του μέσα από το παντελόνι μου, και μου έλεγε «ηρέμησε έτσι κάνουν οι ηθοποιοί», εγώ πετάχτηκα και πήγα τουαλέτα, όταν γύρισα ο κατηγορούμενος είχε ξεκουμπωθεί και αυνανιζόταν. Του είπα ότι δεν μου αρέσουν αυτά τα πράγματα. Ξενέρωσε και έφυγε, αλλά ήταν ευγενικός».

Η επαφή του ανήλικου με τον Δημήτρη Λιγνάδη συνεχιζόταν. Κάποια στιγμή όπως περιέγραψε τον κάλεσε σπίτι του, προκειμένου όπως του είπε να μιλήσουν για την καριέρα του και πώς θα προχωρήσει. 

Δημήτρης Λιγνάδης: Συνεχίζεται σήμερα η δίκη – Καταθέτει το πρώτο θύμα

«Μπήκα στο σαλόνι. Μου πρόσφερε κάτι να φάω και μου είπε ότι «ήρθε η ώρα να δούμε τι θα κάνουμε, πώς θα προχωρήσουμε». Μου βάλε κάτι να πιώ και να καπνίσω. Στριφτά τσιγάρα ήταν πάντως. Ήπια το πότο έκανα και το τσιγάρο. Αυτή τη φορά όμως ήταν πολύ πιο διαφορετικό από άλλες φορές. Ένιωθα σαν ταχυπαλμίες, ότι δεν καταλαβαίνω τι γίνεται γύρω μου. Βγήκα έξω στο μπαλκόνι και έγειρα, έπεσα, στον καναπέ. Γιατί ένιωθα πολύ κλειστός στο σαλόνι. Έκατσα στο καναπέ στο μπαλκόνι, έγειρα. Ο κατηγορούμενος γδύθηκε τελείως εγώ εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσα να σηκώσω ούτε χέρι ούτε πόδι». Στη συνέχεια, ο μάρτυρας υποστηρίζει πως ο Δημήτρης Λιγνάδης τον βίασε. 

«Παίζει να κράτησε ένα δυο, τρία λεπτά. Έχασα τις αισθήσεις μου. Ξύπνησα την επόμενη ημέρα, με κάτω το παντελόνι και το εσώρουχό μου. Ήμουν έξω στο μπαλκόνι, κοίταξα γύρω μου να δω αν ήταν ο κατηγορούμενος. Δεν ήταν. Εκείνη τη στιγμή ένιωθα πολύ φόβο. Ήθελα να τρέξω να βγω έξω. Ντύθηκα πολύ γρήγορα, δεν τον είδα στο σαλόνι και άνοιξα την πόρτα και έφυγα. Πήγα στον φίλο μου, χτύπησα μου άνοιξε και μπήκα μέσα. Δεν είπα σε κανέναν τίποτα, δεν ήξερα τι είχε συμβεί. Θυμόμουν τα τελευταία λεπτά πριν λιποθυμήσω αλλά ήξερα ότι ο κατηγορούμενος με είχε βιάσει. Δεν με ρώτησε τίποτα. Μπήκα να κάνω μπάνιο».

Η κατάθεση του μάρτυρα συνεχίζεται αύριο 4 Μαρτίου 2022 με την υποβολή ερωτήσεων από τον συνήγορο υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξη Κούγια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top