Κρήτη: Βρέφος πέθανε μετά τη γέννησή του- «Μου είπαν ότι ήταν υγιέστατο»

«Θέλουμε να μάθουμε από τι πέθανε», λέει ο πατέρας του

βρέφος

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Κρήτης με τον αιφνίδιο θάνατο ενός βρέφους, που κατέληξε μόλις λίγες ώρες μετά τη γέννησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κοριτσάκι που γεννήθηκε στο Ρέθυμνο στις 12 Μαρτίου, μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο λόγω επιπλοκών που παρουσίασε η υγεία του, λίγες ώρες μετά τη γέννησή του.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το βρέφος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο. Ο πατέρας του κατήγγειλε τον αιφνίδιο θάνατό του, χθες, στο Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου ο πατέρας.

Η αστυνομία προανήγγειλε νεκροψία – νεκροτομή, προκειμένου να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Συγκλονίζει ο πατέρας του παιδιού: «Ήταν υγιέστατο. Θέλουμε να μάθουμε από τι πέθανε»

Ο πατέρας του βρέφους μίλησε στο Creta24. Όπως είπε, έκανε αναφορά στην αστυνομία, προκειμένου να διερευνηθεί πώς και γιατί πέθανε το κοριτσάκι του.

Θέλουμε να μάθουμε από τί πέθανε το παιδί. Μήπως υπάρχει κάποιο κληρονομικό αίτιο, κάτι που έχω εγώ ή η γυναίκα μου και το οποίο δεν φάνηκε όλο αυτό το διάστημα της εγκυμοσύνης.

«Δεν στρέφομαι εναντίον κάποιου , δεν έχω κάτι στο νου μου. Αλλά για να μην πούμε ότι δεν το ψάξαμε. Βέβαια δε μας είχαν πει, δε μας είχαν προειδοποιήσει ότι υπάρχει περίπτωση να υπάρξει πρόβλημα. Αν μου είχαν πει κάτι τέτοιο θα έλεγα ότι αυτό φταίει. Ωστόσο, μου είπαν ότι το παιδί ήταν υγιέστατο από υγιείς γονείς. Αυτό όλο μας κάνει να θέλουμε να το διερευνήσουμε και να μάθουμε γιατί κατέληξε το παιδί. Δεν έχουμε υποβάλει μήνυση, αλλά ακολουθήσαμε αυτή τη διαδικασία όπως μας είπαν για να γίνει η ιατροδικαστική έρευνα και να πάρουμε απαντήσεις», πρόσθεσε.

«Δεν έχω καθαρή εικόνα από τι πέθανε το παιδί και δεν ήμουν σε φάση να καταλάβω τα αίτια θανάτου. Ήταν το πρώτο μας παιδί αυτό… Όλα πηγαίναν τέλεια μέχρι και που γεννήθηκε. Θα μας έβαζαν για καισαρική στις 5.30 αλλά μας έβαλαν εσπευσμένα 15 λεπτά πριν γιατί παρουσιάστηκε μια επιπλοκή. Έγινε δηλαδή νωρίτερα η καισαρική  γιατί υπήρξε μια επιπλοκή. Στο Βενιζέλειο νοσοκομείο μεταφέρθηκε μετά από 1-2 δυο ώρες. Όμως μόλις έφτασα στο Ηράκλειο, γιατί ακολουθούσα το ασθενοφόρο, μου είπαν ότι το παιδί κατέληξε», είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top