Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Πυκνές χιονοπτώσεις τις επόμενες ώρες στην Αττική

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Πέμπτη 10 Μαρτίου

Η κακοκαιρία «Φίλιππος» φέρνει κρύο και χιόνια στην Αττική τις επόμενες ώρες - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Η κακοκαιρία «Φίλιππος» επελαύνει ήδη στη χώρα μας και τις επόμενες ώρες τα φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν και την Αττική. Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα, καθώς δεν αποκλείεται να δούμε χιόνια ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από Τροχαία και Αττική Οδό

Σύμφωνα με το meteo, αύριο Πέμπτη 10/3 αναμένεται περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα, με βροχές και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα, ακόμη και στα πεδινά της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας.

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Πού θα χιονίσει στην Αττική

Ιδιαίτερα στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου της Αττικής, οι χιονοπτώσεις κατά διαστήματα θα είναι πυκνές κυρίως πάνω από τα 200-300μ υψόμετρο, ενώ εντός του Λεκανοπεδίου της Αττικής θα σημειώνεται χιονόνερο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 Μποφόρ.

Στην Εύβοια οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν πρόσκαιρα και στα παραθαλάσσια τμήματα.

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Πέμπτη στην Αττική

καιρός Πέμπτη 10/3

Καιρός: Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες

Για την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 αρχικά τις πρωινές ώρες προβλέπονται βροχές ή χιονόνερο στα παραθαλάσσια της Μακεδονίας, της Αν. Θεσσαλίας, της Στερεάς, των Κυκλάδων και της Κρήτης, και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα.

Το μεσημέρι προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με χιονοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και τοπικές καταιγίδες στο Αιγαίο. Οι χιονοπτώσεις κατά διαστήματα θα είναι πυκνές στην Αν. Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα, ενώ τα φαινόμενα βαθμιαία και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν τις βραδινές ώρες.

καιρός την Πέμπτη 10/3

Παγετός θα εκδηλωθεί τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί:

  • από -3 έως 8 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -7 έως 2 βαθμούς)
  • -2 έως 8 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα
  • -2 έως 12 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -2 έως 7 βαθμούς)
  • 4 έως 13 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη
  • 2 έως 12 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου
  • 6 έως 14 βαθμούς στα Δωδεκάνησα

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο γενικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και τοπικά στα ορεινά της Ηπείρου και στον Πατραϊκό Κόλπο μέτριοι 5 μποφόρ.

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με παροδικό χιονόνερο ή πρόσκαιρη χιονόπτωση τις μεσημεριανές ώρες περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν κυρίως από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 4-5 Μποφόρ.

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Ποια σχολεία θα κλείσουν στην Αττική

Κλειστά θα είναι αύριο στην Αττική πολλά σχολεία λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος» και του χιονιά. 

Ειδικότερα, συμφωνήθηκε να μην πραγματοποιηθούν αύριο διά ζώσης μαθήματα σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

  • Στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αττικής
  • Σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με εξαίρεση τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης όπου θα παραμείνουν όλα ανοιχτά εκτός από το 3ο Δημοτικό Πανοράματος και το 2ο -3ο γυμνάσιο Βούλας (κλειστά)
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα θα είναι κλειστά:
  1. Στον Δήμο Ηλιούπολης τα Νηπιαγωγεία: 5ο, 8ο, 9ο, 12ο, 14ο, 16ο, 18ο, 21ο, 23ο / τα Δημοτικά: 3ο, 5ο, 8ο, 12ο, 17ο, 20ο τα Γυμνάσια: 1ο & 2ο τα Λύκεια: 1ο & 3ο
  2. Στον Δήμο Βύρωνα θα είναι κλειστά τα σχολεία στην περιοχή Καρέας: Το 4ο και το 9ο Δημοτικό καθώς και το Γυμνάσιο και Λύκειο Καρέα.

κλειστά σχολεία στην Αττική λόγω κακοκαιρίας

Πολλά σχολεία στην Αττική θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος» - Eurokinissi

Ανοιχτά θα είναι όλα τα σχολεία στις ΠΕ Πειραιώς, Νήσων, Νοτίου Τομέα και Δυτικού Τομέα Αθηνών.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, πέραν της Αττικής, νηπιαγωγεία και σχολεία και στην Εύβοια. Την Παρασκευή (11/3), στην περιοχή του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων, ενώ στην Κοζάνη θα μείνουν κλειστά όλα τα σχολεία από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς έως τα λύκεια, καθώς και τα ΕΠΑΛ, τα νυχτερινά και τα σχολεία ειδικής αγωγής.

Σημειώνεται ότι στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά με απόφαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Μιχαηλίδου: Κλειστοί οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα ΚΔΗΦ, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ

Κλειστοί θα παραμείνουν προληπτικά όλοι οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΑμεΑ) και τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ), την Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2022, στην Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου και Ανατολικού Τομέα Αττικής, καθώς και στον δήμο Φυλής της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής.

Για την Παρασκευή 11 Μαρτίου θα ληφθεί απόφαση αφού εκτιμηθούν αύριο τα δεδομένα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top