Πάτρα: Η απάντηση βρίσκεται στα 60 τελευταία λεπτά ζωής της Τζωρτζίνας

«Υπάρχει κάποια μη αναμενόμενη συμπεριφορά που πρέπει να εξεταστεί»

Τι απαντά η μητέρα στην εκπόμπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» σχετικά με τις εξελίξεις για την υπόθεση (3/3/22)

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον θάνατο των τριών παιδιών από την Πάτρα. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η κατάθεση νοσηλευτών και γιατρών από δύο νοσοκομεία όπου είχε νοσηλευτεί η Τζωρτζίνα. 

Πάτρα: Ανατροπή με τις εκδορές της Μαλένας - Ανοιχτό το ενδεχόμενο ασφυξίας

Οι ειδικοί αναζητούν ουσίες στο σώμα του κοριτσιού, οι οποίες δε συνάδουν με την φαρμακευτική αγωγή που έπαιρνε: «Εξετάζουμε την πιθανότητα ύπαρξης άλλων ουσιών, σε υψηλά τοξικά επίπεδα ή όχι. Αν υπάρχουν, να δούμε αν δικαιολογούνται για θεραπευτικούς λόγους. Η αναζήτηση αφορά το ενδεχόμενο ή τον αποκλεισμό, ύπαρξης άλλων ουσιών που δεν εμπεριέχονταν στο ιατρικό πρωτόκολλο που είχε καθοριστεί για την ίαση του παιδιού.

Η ανίχνευση στοχεύει στην πιθανότητα ύπαρξης ξένων ουσιών, ‘άσχετων’ με αυτές που ενδεχομένως εμπεριέχονταν στα φάρμακα της ιατρικής αγωγής. Οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας προς το παρόν αναδεικνύουν τις ουσίες που εντάσσονται στην ιατροφαρμακευτική αγωγή που λάμβανε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής κ. Σωτήρης Μπουζιάνης, ο οποίος είχε αναλάβει την νεκροτομή της 9χρονης. 

Στις τοξικολογικές εξετάσεις γίνεται αναζήτηση σε κάθε εσωτερικό όργανο του κοριτσιού, ενώ στη συνέχεια θα γίνουν ποσοτικοί έλεγχοι και συγκριτικοί έλεγχοι με τις ουσίες του κάθε φαρμάκου που λάμβανε.

Πάτρα: Παρουσία αστυνομικών έγινε το μνημόσυνο των τριών κοριτσιών

Ο κύριος Μπουζιάνης ξεκαθαρίζει πως ο θάνατος της Τζωρτζίνας δεν έχει προέλθει από πνιγμό ή κάποια άλλη εξωτερική μηχανική ενέργεια: «Είναι κάτι που θα μπορούσα να διακρίνω», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε πως ακόμα δεν υπάρχουν ικανά ευρήματα για να διαλευκάνουν τα αίτια θανάτου. 

«Υπάρχει κάποια μη αναμενόμενη συμπεριφορά που πρέπει να εξεταστεί»

Μετά τις καταθέσεις των γιατρών και των νοσηλευτών, η έρευνα μπορεί να πάρει διαφορετική τροπή. Αξιωματικός του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής δήλωσε πως «Χρειάζονται στέρεες αποδείξεις για να υπάρξουν ασφαλή και σίγουρα συμπεράσματα. Μετά τις καταθέσεις των ειδικών (ιατρών, ιατροδικαστών, τεχνικών συμβούλων, γενετιστών), θα ανασυρθεί ‘βιβλιογραφία’ για την επιστημονική ταυτοποίηση των ιατρικών δεδομένων που έχουν προκύψει. Εκτός αν συμβεί κάτι ‘έκτακτο’, ένα ‘λάθος’, που θα τρέξει την αστυνομική έρευνα και θα τη φθάσει αυτόματα στο τέλος». 

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Τι λέει η αδερφή της μητέρας

Από την πλευρά της, η Αστυνομία κάνει λόγο «μη αναμενόμενη συμπεριφορά από κάποιους, η οποία πρέπει να εξεταστεί». Θα πρέπει, όμως, πρώτα να βρεθεί το πώς και γιατί πέθαναν τα τρία κορίτσια και μετά το αν και ποιος εμπλέκεται σε αυτό. 

Ψάχνουν για γονιδιακές «αφανείς» νόσους  

Πάντως, οι ειδικοί φαίνεται πως ακόμη δεν έχουν αποκλείσει τελείως το ενδεχόμενο κάποιου γονιδιακού προβλήματος που να οδηγήσει στους τρεις θανάτους. Πλέον, ψάχνουν για «αφανείς νόσους» που μπορεί να είχαν τα κορίτσια, οι οποίες ενδέχεται να μην είχαν εντοπιστεί στις αρχικές εξετάσεις. 

Πάτρα: H «θολή» φωτογραφία που εξετάζεται από τις αρχές

Παράλληλα, οι αρχές θα αναζητήσουν ομοιότητες στις τρείς ιατροδικαστικές, ιστολογικές και τοξικολογικές εκθέσεις, αναζητώντας μία κοινή αιτία που να προκάλεσε τον θάνατο. Στο μικροσκόπιο θα βρεθεί το ιατρικό ιστορικό των παιδιών, οι ενέργειες γιατρών και νοσηλευτών, τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εκθέσεων.

Η τελευταία ώρα πριν πεθάνει η Τζωρτζίνα θα ρίξει «φως» στην έρευνα

Ένα κύριο στοιχείο που εξετάζεται είναι τα τελευταία 60 λεπτά της ζωής της Τζωρτζίνας, καθώς εκτιμάται ότι για οποιοδήποτε λόγο και αν πέθανε, η απάντηση βρίσκεται σε εκείνο το διάστημα. 

Πάτρα: Τι απαντά η μητέρα για τις εκδορές και τα σημάδια στα παιδιά

Οι αστυνομικοί ερευνούν ποιοι και πότε ακριβώς μπήκαν στο μονόκλινο δωμάτιο του νοσοκομείου την τελευταία ώρα, είτε αυτοί αφορούσαν προσωπικό του νοσοκομείου είτε συγγενείς του παιδιού. Στο μικροσκόπιο βάζουν την κλινική εικόνα του παιδιού, τα φάρμακά του, το τι έφαγε αλλά ακόμα και ποια ήταν τα τελευταία της λόγια. 

Υπάρχει περίπτωση να κληθούν για κατάθεση ακόμα έξι ιατροδικαστές που έχουν αναλάβει να βρουν τα αίτια θανάτου των τριών κοριτσιών. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top