Ρομποτική στα σχολεία: Έρχεται εξοπλισμός για μαθητές ηλικίας 4-15 ετών

Περισσότερα από 177.000 σετ ρομποτικής

ρομποτική στα σχολεία

Η ρομποτική μπαίνει για τα καλά στα ελληνικά σχολεία. Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι θα προμηθεύσει με περισσότερα από 177.000 σετ ρομποτικής για παιδιά 4-15 ετών τα νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια της χώρας.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ για την προμήθεια εξοπλισμού ρομποτικής και STEM στα σχολεία χρηματοδοτούμενου από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Στόχοι της εξασφάλισης των ρομποτικών Συστημάτων, αναφέρει το υπουργείο, είναι «η εξοικείωση των μαθητών με τον Προγραμματισμό και την Τεχνολογία, η προώθηση της εκπαιδευτικής καινοτομίας, η ενίσχυση της ομαδικής εργασίας, η ενασχόληση των μαθητών με την επίλυση προβλημάτων (ανάλυση, σχεδίαση, υλοποίηση, δοκιμή και πειραματισμός, αξιολόγηση), η ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας και πολύτιμων νοητικών δεξιοτήτων (αναλυτική και συνθετική σκέψη, δημιουργικότητα, κριτική σκέψη) και η καλλιέργεια της διαθεματικότητας και της διεπιστημονικότητας».

Τέλος, το υπουργείο επισημαίνει, πώς «ο προγραμματισμός ρομποτικών κατασκευών δημιουργεί ένα εντελώς νέο περιβάλλον εργασίας για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top