Μαγιορκίνης: «Οδεύουμε προς την επιστροφή στην κανονικότητα»

Τα στοιχεία αποκλιμάκωσης σε Ελλάδα και Ευρώπη

Για αποκλιμάκωση της πανδημίας μίλησε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας, ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σε παγκόσμο επίπεδο, οι διαγνώσεις μειώθηκαν κατά 21% την τελευταία εβδομάδα, ενώ πρόκειται για την τρίτη εβδομάδα μείωσης στο παγκόσμιο κύμα της Όμικρον, όπως είπε. Επίσης, οι θάνατοι μειώθηκαν κατά 7%.

Πιστοποιητικό νόσησης: Τι ισχύει για όσους νοσούν για δεύτερη φορά

Στην Ευρώπη, η πανδημία εξακολουθεί να δείχνει σημεία συρρίκνωσης, με μείωση κατά 20% στις διαγνώσεις, όμως οι θάνατοι εξαιτίας της νόσου παρέμειναν σταθεροί. Η διασπορά της επιδημίας υποχωρε με μόνο 7 από τις 47 χώρες να παρουσιάζουν επιδείνωση, ενώ 19 χώρες δείχνουν σημαντική βελτίωση.

Σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή, στην Ελλάδα, την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός των διαγνώσεων παρέμεινε σταθερός, αλλά παρατηρήθηκε σημαντική βελτίωση σχετικά με τους θανάτους, της τάξης του 20%.

Ακόμη, ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών σε ΜΕΘ έδειξε υποχώρηση 7%, ενώ μειώθηκε ο αριθμός των εισαγωγών και αυξήθηκε ο αριθμός των εξιτηρίων.

Κορωνοϊός: 19.504 νέα κρούσματα σήμερα και 93 θάνατοι

«Αν συνεχιστεί η αποκλιμάκωση, που είναι λογικό ότι θα εξακολουθήσει, αναμένουμε και την επιστροφή στην κανονικότητα», είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top